Annons

Årets göing: Jarl Sjunnesson

Årets Göing är ekologisk bonde som med sitt gårdskoncept lyckats sätta Göinge på kartan. Under torsdagen fick Jarl Sjunnesson på Baggagården ta emot beskedet om utnämningen av kommunalrådet Patric Åberg.
Östra Göinge • Publicerad 2 maj 2019
För några år sedan började Jarl Sjunnesson också med Mat- och musikvandringar på gården.
För några år sedan började Jarl Sjunnesson också med Mat- och musikvandringar på gården.

– En fantastisk ambassadör för Östra Göinge, säger Patric Åberg efter att ha meddelat utnämningen Årets Göing till Jarl Sjunnesson som driver ekologiskt lantbruk och företaget Baggagården, strax utanför Broby.

Under torsdagen gratulerades han med blommor och 9 maj på Göinge afton är det dags att fira såväl Årets Göing som många andra pristagare och stipendiater som på olika sätt gjort saker som sätter Östra Göinge på kartan.

Annons

– Jag blev överrumplad, hade precis krupit fram från såmaskinen som var sönder och satt med munnen full av mat, säger en glatt överraskad Jarl Sjunnesson.

Han har drivit lantbruket sedan 1995 och för åtta år sedan bestämde han sig för att satsa på ekologiskt. Det resulterade i att han och hustrun Karolina bestämde sig för att öppna en gårdsbutik för fyra-fem år sedan. Numera är även äldste sonen Gustav involverad i företaget.

Han är också känd sångare och musiker i Östra Göinge och sedan sommaren 2017 driver Baggagården populära mat- och musikvandringarna.

– Det är lika mycket musik som mat, berättar Jarl som sjunger och spelar dragspel, kontrabas, blockflöjt och piano.

Kommunens motivering för Årets Göing är ”Med en kärlek till både djuren, sitt yrke, god mat, musik och bygden är han en fantastisk ambassadör för Östra Göinge”.

”Han driver sitt ekologiska företag Baggagården, värnar sina köttdjurs välbefinnande och hälsa. I den egna gårdsbutiken säljs det egenproducerade köttet, hallonen och sparrisen. Produkterna håller toppklass och de tillsammans med mat- och musikvandringar har han satt Östra Göinge på kartan.”

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons