1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Absolut vill minska barsvinnet

Matsvinnet inom restaurangbranschen är sedan länge aktuellt och nu vill The Absolut Company lyfta frågan om svinn från barer. ”The Green Hustle” är en plattform med tips och ”hacks” för barer och bartenders.
Foto: Tommy Svensson

– Få människor associerar barer med hållbarhet idag, men jag tror att vi snart kommer att se ett uppvaknande och en mer ansvarstagande cocktail-era, säger Bex Almqvist, global marknadschef på The Absolut Company, i ett pressmeddelande.

Hon är en av skaparna till det nya projektet ”The Green Hustle” – ett initiativ och en plattform för att få barer att minska sitt svinn. Initiativet är skapat tillsammans med Ricardo Dynan, global varumärkesambassadör för The Absolut Company, och bartenderduon Trash Tiki som skapar hållbara cocktails.

”The Green Hustle” har samlat tips och ”hacks” för barer och bartenders att ta del av för att minska svinnet. Bara i London efterlämnar barerna 800 000 ton skräp varje år – mer än den sammanlagda vikten av Londons invånare. Och ett plastsugrör från en drink tar naturen 200 år att bryta ned.

– ”The Green Hustle” handlar om att inspirera bartenders till att bli delaktiga genom enkla ”hacks” i deras barer som bidrar till en bättre miljö, bättre industri och en bättre affär för den enskilda baren. Programmet är skapat av bartenders för bartenders med målet att skapa förändring, säger Bex Almqvist i pressmeddelandet.