1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Lasse Kronér: Gick inte ut på tre månader

Nu talar Lasse Kronér ut om sexanklagelserna som riktades mot honom 2017 och tiden efteråt.
Jag är förbi detta nu och jag har tagit mig ut ur Fritzls källare, säger han till Aftonbladet.
Lasse Kronér. Arkivbild.
Foto: Leif R Jansson / TT

I svallvågorna av metoo-rörelsen blev Lasse Kronér hösten 2017 polisanmäld för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning samt sexuellt ofredande av en kvinnlig praktikant på SVT. Förundersökningen lades senare ned.

För Aftonbladet hävdar han att anklagelserna kom som en chock.

-Det här var en person som jag hade ett förhållande med till och från under tre års tid. Några dagar innan jag blev inkallad till ett möte med mina chefer satt vi och garvade åt sms-konversationer som var initierade av henne, säger han.

"Fan ingen lek"

Tiden som följde beskriver han som svår. Han säger sig inte ha gått utanför dörren på tre månader, och bitvis ska han ha hamnat "i en avgrundsdjup svacka".

-I dag vet jag hur det ser ut där det är som djupast. Men när jag först trodde att jag var som djupast var jag inte ens halvvägs mot var man kan hamna någonstans. Där jag sedan hamnade är fan ingen lek.

Har skrivit bok

I dag säger han sig må bättre. I höst är han tillbaka i "Doobidoo" och han säger sig ha flera projekt på gång – bland annat en bok, som än så länge saknar förlag.

-Jag är en positiv person. Men det jag har tappat i anseende och varumärkesmässigt, det går inte ens att överblicka. Och ekonomiskt. Inte ens boendet har jag kvar. Telefonen ringer inte och jag som tidigare ständigt spelade och gigade. Telefonen är helt död. Men det är totalt oväsentligt eftersom jag mår bättre. Jag mår kanon, säger han till Aftonbladet.