Kyrkan hjälper till med att hämta ut medicin och handla

På måndagen sjösatte Bromölla pastorat ett initiativ med att handla mat och hämta ut medicin. Den primära målgruppen är äldre.
Isabell Skog Stenström från Bromölla pastorat.
Foto: Johannes Lindén

Personer som är över 70 år har fått rådet att begränsa sina sociala kontakter och många avhåller sig från att gå ut och handla. Nu erbjuder Svenska kyrkan hjälp på den fronten, liksom att hämta ut mediciner.

–  Vi vill ju hjälpa i dessa coronatider och Svenska kyrkan vill stå till tjänst och finnas där för människor som behöver ha hjälp, säger Isabell Skog Stenström, församlingspedagog med diakonala uppgifter.

Den som vill använda sig av möjligheten kan ringa pastoratets expedition (0456-449950) på vardagar klockan 10-12. Då tas beställningar av varor emot, liksom namn, telefonnummer och adress till den som vill ha handlat.

– Sedan åker vi och handlar när vi har möjlighet att göra det, oftast samma dag eller dagen därpå. Är det receptbelagd medicin måste man ha en giltig legitimation och den åker vi och hämtar först innan vi handlar. Den återlämnar vi direkt i samband med att vi lämnar varorna. Sedan lägger vi ut pengar så länge och så får man betala via Swish.

På måndagen satte kyrkan igång och det blev en del telefonsamtal.

– Många har varit nyfikna på hur det går till och har sagt att de kommer ringa när de behöver ha hjälpen, säger Isabell Skog Stenström.

– Det är ju lite spännande samtidigt att erbjuda ett nytt koncept. Jag tror det här kommer bli jättebra och det känns roligt att kunna hjälpa till på ett enkelt och smidigt sätt.

Läs mer

Sport

Åhus tog efterlängtad seger – klättrade över strecket

Åhus Handboll tog en efterlängtad seger och skaffade sig nytt liv i jakten på nytt kontrakt i handbollstvåan.

Sport

Vinslöv nära allsvenskan – då förlänger succétränaren

Pelle Käll har gjort succé i Vinslöv och är nära att ta laget till allsvenskan.

Sport

Mjällby finslipar – möter två olika lag i samma match

Speciell match i genrepet inför Svenska Cupen.

Sport

Utsågs till årets spelare – klar för division 1-satsning

Målvakten och Kristianstadsbon Adam Larsson, med förflutet i Mjällby, Bromölla, IFK Hässleholm och senast Hässleholms IF, är klar för en division 1-satsning med Helsingborgsklubben Eskilsminne IF.

Sport

Målvakternas kamp när Vinslöv vann

Vinslövs segermaskin är igång 2020 också. Andra raka segern kom hemma mot IFK Karlskrona efter en stark målvaktsduell.