1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Misstänkt farligt föremål hittat på badplats - nationella bombskyddet kallat

En person skulle släcka en brand på en toalett på Strandängens badplats i Bromölla. Då påträffades ett misstänkt farligt föremål. Polisen spärrade av platsen och tillkallade nationella bombskyddet.
Ett föremål hittades på en allmän toalett. Polisen har spärrat av Strandängens badplats i avvaktan på nationella bombskyddet.
Foto: Lasse Ottosson

Klockan 15.54 på lördagen kontaktades polisen om att det hade brunnit i en allmän toalett vid Strandängens badplats i Bromölla.

– I samband med att uppgiftslämnare skulle släcka branden anträffades ett föremål. Polisen tillkallades för kontroll av föremålet och polisen på plats har tillkallat nationella bombskyddet för att utesluta att det rör sig om något farligt föremål, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisens ledningscentral under lördagseftermiddagen.

Så ser föremålet ut.
Foto: Lasse Ottosson

Området där föremålet hittade spärrades av i avvaktan på nationella bombskyddet.

– I nuläget har det gjorts en avspärrning i väntan på vidare kontroll. Inga bostäder eller dylikt har behövts utrymmas, säger Katarina Rusin.

Vid 19.30-tiden var nationella bombskyddet klara med sin undersökning av föremålet och bedömningen blev att det handlade om ett helt ofarligt föremål. Polisavspärrningarna hävdes därmed.

– Enligt uppgift rör det sig troligen om batterier, säger Katarina Rusin.

Inre befälet vid Kristianstadspolisen, Emil Johnsson, berättar att man både gjort undersökning på plats men också tagit ett antal föremål i beslag för att undersöka dem, men tillägger att de föremål som hittats alltså inte bedömts som något farligt.

– Men vi ska nog vara glada att det inte brann mer än det gjorde denna gången. Byggnaden brann inte ned.

Polisen har upprättat en anmälan gällande toalettbranden som förbipasserande lade märke till och lyckades släcka.