1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Är Ripa ett utsatt område?

Pierre Månsson skriver i sitt svar på min insändare (22/2) att Kristianstad tagit oproportionerligt stort ansvar för invandringen och menar att kommunen därmed går på knäna. Detta är inte sant utan är ren populism. Faktum är att segregationen har gått ned de senaste åren och att EBO leder till att asylsökande snabbare kommer in i jobb, skriver Jonatan Nyström, ordförande för centerns ungdomsförbund i nordöstra Skåne.
Swedish golf tour spelas i Åhus.

I beslutsunderlaget till kommunstyrelsens arbetsutskott lyfts SCBs segregationsindex fram men utan kommentar om att det blivit bättre varje år sedan 2009. Hur Pierre kan få detta till något negativt är över min och CUFs förståelse. Menar du, Pierre, att vi ska sträva efter mer segregation så du kan bo med dina infödda svenska kompisar istället för någon med utländsk bakgrund?

Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Enligt en rapport från Boverket leder EBO till att asylsökande snabbare kommer in i jobb och börjar bidra till systemet. Varför skulle vi i Kristianstad då försvåra för asylsökande och öka tiden som bidragsberoende? Detta är destruktiv symbolpolitik och kontraproduktivt om vi ska stärka kommunens finanser långsiktigt och sträva efter att göra Kristianstad så bra som möjligt!

quote
Att Pierre tycker det är viktigare att skicka ett effektlöst meddelande till regeringen och riksdagen är extremt oroväckande och visar återigen på en bristande professionalism

Pierre verkar tro att kommunen kan välja områden helt obegränsat. Detta är inte helt sant då kommunen ska samråda med Länsstyrelsen och sedan anmäla till Migrationsverket. Att Pierre tycker det är viktigare att skicka ett effektlöst meddelande till regeringen och riksdagen är extremt oroväckande och visar återigen på en bristande professionalism.

Det saknas fortfarande svar på frågan om Pierre anser att hela kommunen är socioekonomiskt utsatt. Det måste vara svårt att förklara hur Åhus, Hammar, Yngsjö eller Ripa är utsatta områden, på något annat sätt kan vi inte förstå avsaknaden av svar. Att politiken ska vara grundad i verkligheten är viktigt för att den ska bli effektiv och gå framåt.

quote
Vi ser även att EBO leder till minskat bidragsberoende och snabbar på processen att komma in i arbete och börja bidra till systemet.

Sammanfattningsvis kan vi se att segregationen minskat varje år sedan 2009. Vi ser även att EBO leder till minskat bidragsberoende och snabbar på processen att komma in i arbete och börja bidra till systemet. Att Pierre väljer att slira på sanningen och säger att kommunen kan välja helt fritt är uppseendeväckande. Men framför allt önskar vi svar från Pierre och Liberalerna på vilket sätt till exempel Ripa kan anses vara socioekonomiskt utsatt!

Jonatan Nyström

Fjälkinge

Ordförande CUF Nordöstra Skåne