1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Det handlar om en match mot näringsfriheten

Replik på familjen Kärrbergs ”Miljöskandal på Täppetstranden” (26/6). Jo jag tackar! Miljöskandal, som familjen uttrycker det om vår fina evenemangsbeach, som icke varit en enkel match att åstadkomma, men väl fyller sin funktion.
Åhus Beach - handboll och strandliv i kombination.

Det är sant att tiden går fort och minnet är kort. Åhusbor med gott minne kommer helt säkert ihåg den, under sommartid, illaluktande lilla bukten, intill där vindsurfingutbildningen höll till. Den är i dag täckt av tusentals kubikmeter sand/grus som utgör vår evenemangsstrand. Då, före utfyllnaden av bukten, hade man kunnat tala om miljöskandal, men som Kärrberg helt riktigt påpekar, hade vi icke samma fokus på miljöfrågorna som i dag.

Känner kritikerna att det är så olustigt att de icke kan promenera längs stranden utanför evenemangsområdet får vi naturligtvis utöka området ett par meter. Verkar förstås lite häftigt med sådan ”pengarullning” för de få veckor det blir aktuellt.

Familjen Kärrberg, vill gärna få bort beachevenemangen, men värnar om strandskyddet, och är skattebetalande invånare i vår kommun, och möjligen villig tillsammans med övriga strandpromenerande motståndare till beachevenemangen, att ekonomiskt bistå med pekuniär handräckning för möjligheten att promenera de extra meterna på den i dag fina stranden? Vi är många som undrar hur man som skattebetalare i vår kommun kan vara så ”fyrkantig” och fortsätta bråka år ut och år in för att så småningom få slut på beachevenemangen, som ändå åstadkommer ett vackert bidrag till vår kommunala ekonomi.

Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Varje år bråkar ”granngänget” och överklagar än det ena och än det andra, för att göra livet surt för företagaren Mats G. Jönsson, som det i verkligheten handlar om. Det handlar hela tiden om en match mot näringsfriheten och Mats G. Jönssons företag, även om ni som ständigt bråkar, polisanmäler, och överklagar, vackert försöker med omskrivningar och kommunens skyldigheter.

Svend E. Pedersen

Åhus