1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Försvaret satt på svältkost

Som läget är idag, så är Sverige Nordkalottens säkerhetspolitiskt svagaste aktör. Norge och Danmark är medlemmar i Nato och kan räkna med USA:s, Storbritanniens och Frankrikes kärnvapen och medlemsstaternas konventionella stridskrafter, skriver Per Moser, Bromölla.
Militärövningen Swenex 20 hölls i Göteborgs skärgård tidigare i år.
Foto: Adam Ihse / TT

Finland har ju av kända historiska skäl aldrig intecknat den eviga freden, och har därmed god defensiv och offensiv förmåga. Och de baltiska länderna är ju påpassligt medlemmar i Nato.

Så då har vi svartepetter kvar i form av Sverige. Om ni tittar på försvarets budget i år, med nuvarande besparingskrav och uppdragsplaneringen 2021 och dess besparingskrav, så inser ni att det blir ingen tillväxt. I bästa fall överlevnad med svältkost, oavsett vad riksdagspartierna hävdar i sina talepunkter.

quote
Så länge vi har politiker, som inte förstår innebörden av ordet våldsmonopol, så förtjänar de inte att leda landet.
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Hur länge ska vi acceptera charaden där försvaret blir en bisak? Det gäller för övrigt även det andra statliga våldsmonopolet, det vill säga rättsväsendet, senast illustrerad av en polis som underkastade sig pöbelväldet.

Så länge vi har politiker, som inte förstår innebörden av ordet våldsmonopol, så förtjänar de inte att leda landet. Precis som den knäböjande polisen, så har man kapitulerat.

Sen är det en stor besvikelse kring beskedet om vem som sköt Olof Palme

Förtal kallar GW Persson detta av en död person. Stig Engström dog 2000.

Per Moser

Bromölla