1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Länge leve MoDo och KIK

Jag är riktigt glad över att det går så fantastiskt bra för Kristianstads IK i Hockeyallsvenskan. Jag ingår inte i KIK:s suporterskara. Jag håller på MoDo i vårt och torrt. Men för den skull kan jag inte se det negativt att KIK hittills gjort en så bra säsong som man gjort, skriver Morgan Wagerfors i Fjälkinge.
Kik-Västervik. Anton Heikkinen jublar.
Foto: Tommy Svensson

Det är bra för svensk ishockey att Kristianstad har ett sådant fantastiskt lag med så proffsiga och så kunniga ledare som man har. Oavsett vilket lag jag eller någon annan håller på så är det bra att vi i vår kommun har ett lag som spelar i hockeyns näst finaste finrum. Kristianstad är på den svenska hockeykartan. Utan tvekan kommer det att innebära att flera barn och ungdomar, tjejer som killar, vill prova på och börja spela hockey. Det är positivt!

Förstår mycket väl att KIK har en tuff situation när det gäller att få storsponsorer, IFK Kristianstad tar det mesta men KIK gör ett jättejobb även på den fronten av vad jag kan förstå. Mitt hjärtelag MoDo har helt andra förutsättningar än KIK. Hela Ö-vik och stora delar av Ångermanland brinner för den klubben. Då är det lätt att få storsponsorer. Där jobbar KIK i motvind. När det begav sig så sa, den inte helt okände Leif Boork:

Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

– Den som har största plånboken vinner elitserien (nuvarande SHL)

Ligger mycket i det. Men jobba på KIK!

Jag hoppas verkligen att KIK blir ett etablerat lag i Hockeyallsvenskan och att både MoDo och KIK till slut hamnar i SHL. Det är ingen omöjlighet om man har lite perspektiv.

Lycka till under den fortsatta säsongen KIK. Jag kommer inte att gråta om ni bankar till MoDo. Bara att tänka: Passa er för uppstickaren KIK. Trots allt hoppas jag på vinst för Modo mot KIK 15 november i Fjällräven Center.

Morgan Wagerfors

Fjälkinge