1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Moder Jord låter sig inte ödeläggas

Klimatförändringarna har naturliga orsaker, vi måste se till att skydda oss mot effekterna av dem, skriver Paul Nilsson i Kristianstad.
Satellitbild av jordklotet. Jordglob.
Foto: TT

Tack Mats Jangdal för din insändare, jag håller med dig i det mesta men att klimatet sköter sig själv kan jag inte instämma i.

Jag tror dock att jag förstår vad du menar. Kan det vara så att du menar att vår planet sköter själv klimatet? Jag menar att det verkar som att det är så. Jag har läst nu i flera år och hört på nyheter med mera om hur det är människans skapande av ökad koldioxid i atmosfären som påverkar klimatet.

Jag har läst på så mycket jag kunnat från olika håll och ju mer jag fått reda på ju mer korkat blir de t när man hör "storfräsarna" IPCC förklara för oss medborgare på planeten att de vet minsann vad som gäller. Men, tänk om människor själva hade forskat lite och kanske Googlat på solinstrålning ...

Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Där kan man läsa på SMHI att :

"Solen är vår närmaste stjärna, källan till all energi och allt liv och rörelse på jorden, och även den drivande grundkraften i allt väder vi upplever. Energin från solen påverkar bland annat temperaturen, omsätts till vindar och ingår i växternas fotosyntes."

Vidare om folk tar reda på vem Henrik Svensmark är och börjar studera på vad han upptäckt så kanske där går upp ett ljus. Jag vill påstå att politiker, medborgare och de flesta är lurade av IPCC som med medias hjälp fört fram sina tokteorier.

Jag menar att jordklotet är ett levande väsen och det är väl de flesta av oss överens om, och inte fasen låter hon hennes mikroindivider "människorna" ödelägga henne! Säkert inte! Istället för att ingjuta skräck i våra ungdomar och få dem att strejka, demonstrera och vidarebefordra en massa lögner, så kära politiker, se till att förbereda oss och er själva för de helt normala klimatförändringar som pågår. Istället för att straffa folk och höja skatter och fördumma folk så se till att satsa på åtgärder för att klara av stigande hav, orkaner, torka, svält, sjukdomar och annat elände, som kommer att finnas ett tag framöver.

Använd de pengar som är klimatmärkta till att skydda oss mot kommande förändringar. Och lär oss alla lite ödmjukhet om hur små vi är i jämförelse med Moder Jord och hennes "föda från solen, kosmisk strålning mm". Läs på ni där ute och gå inte på IPCC:s trams längre !

Tack Mats Jangdal, du får min röst i EU-parlamentet trots jag varken är liberal eller har någon annan politisk hemvist ...

Paul Nilsson

Kristianstad, som berömmer sin kommun för invallningarna