1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Vem kunde ana, Pierre Månsson?

Miljoner och åter miljoner skattekronor har haglat, och haglar fortfarande, över Gamlegården. Med L i spetsen har det ena meningslösa projektet efter det andra startats med samma mål; öka sysselsättningsgraden, minska bidragsberoendet, öka språkkunskaperna, minska kriminaliteten, öka trivseln, minska vandaliseringen, öka integrationen, minska segregationen och så vidare, skriver Susanna Svensson (SD).
Kommunalrådet Pierre Månsson (L) svarar:
Jag har aldrig uttalat mig om andra politikers människosyn. Susanna Svensson drar sig däremot inte för att dra långtgående slutsatser om min, efter att ha lagt en massa ord i min mun som jag heller aldrig har uttalat.
Politikerutfrågning på Gamlegården centrum på temat "Näsby - vision 2030". Anders Tell (S), Peter Johansson (M), Mikael Persson (V) med flera.
Foto: Tommy Svensson

Det skapas interreligiösa råd, brottsförebyggande råd, ja det råds hit och det råds dit, det skakas ”tass” över politiska gränser för att stävja det eskalerande våldet, otryggheten och segregationen.

Boverket, Skolverket, Kommunen, Regionen; säg vilka som inte varit sponsorer till att få Gamlegården på rätt köl igen. Trots detta så inte bara består problemen, de växer för varje år.

Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Plötsligt dyker det emellertid upp en person från Gamlegården som lämnat kriminaliteten bakom sig och blivit en engagerad medborgare och familjefar, och gjort allt det, som liberaler påstår de vill att människor skall göra – Abdikarim Hassan.

Gamlegården.

Äntligen lite valuta för alla skattemiljarder L varit med och delat ut! Men hör och häpna, nu passade inte galoscherna längre.

Honom vill Pierre Månsson inte ha i den ”fina salongen”.

Tvärtom. Pierre Månsson och hans partikamrat Radovan Javurek, som ägnat mycket tid i kommunfullmäktiges talarstol och i lokaltidningen åt att sprida en felaktig bild av SD:s människosyn, var de första som äntrade talarstolen och uttryckte sin avsky mot ”skamfläcken”, den före detta kriminelle, som tagit sig in och enligt dem besudlat kommunfullmäktigesalen.

Pierre Månsson har med andra ord helt rätt i att det finns ett parti i kommunfullmäktige, vars ledamöters syn på människor är helt genomrutten.

Men vem hade kunnat ana, att det partiet är Pierre Månssons eget?

Susanna Svensson (SD)

Ledamot i kommunfullmäktige

Ledamot i Arbete Välfärdsnämnden

Ett tack för lönande samarbete?

Invigning av Gamlegården Centrum invigning.

Däremot står jag fast vid att jag tycker att det är en märklig ordning när en person – efter stenhårt personvalskampanjande för Vänsterpartiet på Gamlegården – kliver in i fullmäktige som politisk vilde, gör en helomvändning och går i allians med Sverigedemokraterna.

Knappt har Sverigedemokraternas gruppledare deltagit i det politiska handslaget om kommunens trygghetsarbete innan Susanna Svensson gör sig lustig över överenskommelsen. Desto längre varar handslaget med en politisk vilde från vänsterkanten, som uteslutits ur sitt parti på grund av sina kriminella handlingar och lögner.

Onekligen blir jag väldigt förvånad när Sverigedemokraterna lyfter fram Abdikarim Hassan som en förebild. Efter sveket mot väljarna på Gamlegården tror jag det är få som uppfattar honom som en trovärdig förebild och legitim talesperson för området.

Hans avtryck i fullmäktige har inte varit stort men desto mer lönsam för Sverigedemokraterna. Tack vare samarbetet kunde SD tillskansa sig fler platser i nämnderna och därigenom också ordna försörjning för två partiföreträdare med arvoden på drygt 32 000 kronor i månaden i fyra år. En sådan tacksamhetsskuld ska förstås betalas av på något vis. Tydligen är oförskämda insändare ett sätt att göra det på.

Pierre Månsson (L)

Kommunalråd