1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Gör en egen adventskalender av det du har hemma

Att börja varje morgon i advent med en present är trevligt. Det finns massor av presentkalendrar med allt från skönhetsprodukter till bubbel, te, leksaker och godis i handeln, men allra roligast är att göra adventskalendern själv och ge små noga utvalda presenter till någon du tycker om.
Tapetrester, guldpapper, snöre, lim och sax – allt du behöver för att göra en egen adventskalender. Och ja, det går lika bra att köpa påsarna i affären.
Foto: Sandberg Wallpaper

Det finns många och fantasifulla sätt att att göra en egen personlig adventskalender. En variant är att göra små påsar av tapetrester som du numrerar och fyller med en present för varje dag fram till jul. Andra varianter gör du av toalettrullar, kartonger, julkulor, pappersstrutar, glasbehållare och små fina påsar eller till och med av vantar. Eller så gör du det enkelt och hänger upp små godisbitar i vackra snören. Det går lika bra med kakor, gärna hemgjorda.

En pralin om dagen under advent. Och de behöver inte vara perfekta för att smaka gott.
Foto: Dansukker

Letar du på exempelvis Pinterest hittar du massor av festlig och fin inspiration. Du kan också hitta idéer hos inredningstidningar och -magasin som ElleDecoration, Sköna Hem, Residence och Vi i Villa.

En kaka om dagen.
Foto: Dansukker

Tapetföretaget Sandberg bjuder på mallar och instruktioner för dig som behöver lite mer handfasta råd.

Börjar du planera nu ska kalendern kunna vara klar till den första december. Och kanske uppäten också...