1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ny bok för ovana webbanvändare

I våras gav den skånska journalisten Malin Perlheden ut boken ”Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen” för att hjälpa de som står utanför den digitala världen. Nu kommer uppföljaren som bygger på frågor hon fått från läsare.
Malin Perlheden tog med sig frågorna från föreläsningarna och skrev en ny bok.
Foto: Christina Uhlin

Som digital redaktör på Allers fick Malin Perlheden många frågor från läsare om hur man använder webben. Det gav henne idén att skriva en bok med tips och råd till ovana internetanvändare.

Under sin research upptäckte hon att 1,1 miljoner svenskar, mestadels kvinnor, aldrig använder internet eller bara någon gång ibland för att de måste.

I slutet av förra året kom hennes bok ”Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen”. Sedan gav sig Malin Perlheden ut på föreläsningsturné. Bland annat besökte hon Kristianstad i april.

Intresset har varit stort. Boken har sålt i 20 000 exemplar.

– Jag har träffat hur många glada damer som helst under året. Alla deras frågor får svar i den nya boken som kommer ut i mitten av november, säger Malin Perlheden som ursprungligen kommer från Ystad.

Vilken är den vanligaste frågan du fått?

– Absolut vanligast är ”vad händer med mitt Facebook-konto när jag/min partner dör?” I andra boken går jag igenom hur man gör för att utse efterlevande kontaktperson på Facebook för att göra en minnessida eller ta bort profilen helt.

– Många frågor handlar också om en enklare och roligare vardag. Ett rikare liv med mindre ensamhet och mer kul är ledordet för andra boken.

Den nya boken heter ”Digitant – nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet”. Bland annat får de lära sig att spela spel, träffa nya vänner, beställa matkassar och koppla upp sig mot streamingtjänster som Netflix och Spotify.

Uppföljaren ”Digitant – Nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet” kommer i mitten av november.
Foto: Christina Uhlin