1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Redaktionens favoriter

Under 2019 lever vi och shoppar lokalt. Då är det en extra bonus att bo i ett område där det finns gott om ställen att shoppa återvunnet och vintage på.

Om du går in på Kristianstadsbladets hemsida och söker runt hittar du både tips och artiklar på bra ställen att handla second hand eller kanske också lämna in plagg du tröttnat på och dessutom finns det flera företag som säljer härodlat, en av 2019 års starka trender.

Jason Diakité.
Foto: Albert Wiking

Lokalt är det nya svarta!

Det är så lätt att bli hemmablind, att glömma allt grymt som finns just här där vi bor.

Den som gnäller över utbudet – att det inte finns saker att göra, shoppa och uppleva får ta och öppna ögonen och se sig omkring. Här finns faktiskt massor!

Zara Larsson.
Foto: Albert Wiking

Börja med att gå och se den fantastiska utställningen ”We have a dream” – och låt dig inspireras och fyllas av mod och medmänsklighet.

Utställningen visas på Regionmuseet i Kristianstad (till 24/2 2019).

Fler tips

Den 21 december stod magiska skådespelerskan och Nashvillebaserade sångerskan Lera Lynn på Kulturkvarterets scen.

Nyfiken? Se och hör henne i True Detective eller på någon av hennes fyra album.

Emil Jensen.
Foto: Adrian Recordings

Det nya året bjuder på mycket inspiration i ord och musik. Den 8 mars på Kulturkvarteret ger bok- och albumaktuella artisten Emil Jensen ger föreställningen "En gemensam galning”, där han vill ingjuta hopp, och sprida lite "yttrandetrygghet" som han på Jensenskt vis formulerar det.

28 mars hör du svenske låtskrivaren Tomas Andersson Wij på samma scen och två dagar senare är det dags för Hipp Hipp-legenden Anders Jansson med sin alldeles nya humorshow ”Radikal optimist”.

På Kulturkvarteret lär det svänga rejält redan i februari då ett gäng lokala favoriter som Jonas de la Motte och Anders Liljeqvist kör ”En hyllning till svenska hits – Svenkstoppen genom tiderna” under fyra kvällar.

Mia Skäringer.

En föreställning som ligger långt fram i tiden (vi vill att det skall vara 31 oktober 2019 nu!) är Mia Skäringers ”Avig Maria – No more fucks to give” på Arenan.

När vi lämnar detta numret av Open till tryck finns det fortfarande biljetter kvar, men efter att Mia redan nu fyllt Scaninavium i Göteborg och Globen i Stockholm flera gånger om är det nog smart att inte vänta för länge om du vill vara med när hon får Kristianstads Arenas tak att lyfta.

Och innan det är bästa Mias tur att äntra Arenan lär vi få se fantastiska handbollsmatcher, Brynolf & Ljung, Joe Labero och en massa annat just där.

3 andra saker vi vill tipsa lite extra om…

Foto: Patrik Lindell

Svenska hudvårdsmärket Verso som just nu har ett julkit med tre serum i fullsize storlek; Super Facial Serum, Hydration Serum och Antioxidant Serum.

Du behöver inte vara surfare för att shoppa från det lokala (och globala) surfmärket Revolwe. Klimatsmarta The Flask vill vi gärna både ha och ge bort.

En skönhetsfavorit som verkligen gör skillnad är Dermalogicas Rapid Reveal Peel. En kraftfull peelingkur som kickstartar hudens cellförnyelse och är perfekt att göra under denna tiden på året då vi är minst i solen. ≈