1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Tim Omorogieva

Redan i tonåren visste Tim Omorogieva att han ville jobba med event. I Youngstivals projekt vill han hjälpa andra ungdomar att hitta sin väg i livet.
Tim Omorogieva driver Waves Event.
Foto: Lasse Ottosson

1 Hur blev du intresserad av event?

– Jag är uppväxt i Malmö med mycket musik och har barndomsvänner som jobbar inom musikbranschen. Jag har alltid varit den som håller ihop managementdelen. När jag var 15 år visste jag att jag skulle ha eget företag och egna projekt. Jag var mycket på fritidsgården i Malmö där vi fick skapa och anordna.

2 Vilka var dina favoritevent då?

– Jag var mycket fotbollsintresserad först, men pappa bodde i London så fotbollen blev inte lika intressant när jag växte upp för jag hade ingen pappa som stod och hejade på mig. Jag försökte hitta något annat. Det var mycket kriminalitet i Malmö och jätteenkelt att hamna i en kriminell värld. Jag har barndomsvänner som är väldigt framgångsrika men även några som gått under, som inte lever längre.

3 Hur blev du eventkoordinator?

– Jag visste vad jag ville och därför var jag inte så intresserad av gymnasiet där jag gick samhällsprogrammet. Efter gymnasiet jobbade jag mycket på bemanningsföretag på olika lager och nattpass. En dag fick jag fnatt och tänkte ”nu räcker det”. Då sökte jag en utbildning till eventkoordinator på yrkeshögskolan i Landskrona.

4 Hur var den utbildningen?

– Den förändrade mycket i mitt liv. Det var roligt att gå i skolan och ha ansvar för olika saker. Jag gjorde praktik på Malmö Folkets park och Kristianstads kommun. 2016 startade jag eget, Waves Event i Kristianstad.

5 Varför i Kristianstad?

– Jag ville satsa här, eftersom min fru kommer härifrån och jag såg behovet av evenemangskonsulter och att det växte. Mina första uppdrag var för Kristianstads kommun, att marknadsföra handbolls-EM för damer.

6 Vilka erfarenheter hade du med dig?

– När jag flyttade hit såg jag att om man inte tar tag i ungdomar och deras utveckling kommer det bara att explodera. Det går snabbt att hamna fel. I Kristianstad måste man jobba mer med ungdomar. Det finns ingen plats för dem.

7 Hur uppstod Youngstival?

– Jag jobbade mycket på skolor och med nyanlända och ungdomar som det inte gick så bra för. Då bara dök det upp i mitt huvud att man kan kombinera evenemang med engagemang. Youngstival vill kombinera evenemang med social hållbarhet.

8 Hur då?

– För att motivera ungdomar att hitta sin fulla potential måste de tycka att det är roligt. Om de inte gör det kommer de inte att engagera sig. Därför ville jag starta en ungdomsfestival som de kan känna stolthet över och längta till.

9 Vad innebär Youngstival?

– Youngstival är inte bara en festival utan en mötesplats året om. Festivalen är ett sätt att få mer respekt hos ungdomarna.

– I år skapar vi tre projekt. ”Nästa steg” om att hjälpa unga entreprenörer att utveckla sin kunskap, sina idéer och drömmar. ”Trygghet” på Näsby och i centrum där vi spelat basket och fotboll med ungdomar på skolgårdar. Genom det fick vi 15-20 engagerade ungdomar som ambassadörer i festivalen. ”Ung i evenemang” som i år var ett pilotprojekt där ungdomar får referenser och erfarenhet genom att arbeta på olika evenemang och gå olika motivationscirklar och utbildningar.

10 Vad är målet?

– Vi vill skapa en sorts hub, en mötesplats för ungdomar mellan 15 och 21 år. En kreativ plats där de kan lära sig att skapa egna projekt. Vi vill vara en trygg plats för ungdomar där de kan vara sig själva och tro på sig själva.

11 Hur har ungdomarna det?

– Många vill ta sig ifrån Kristianstad. Det finns inte riktigt något de vill arbeta med. De gillar upplevelser, är jättekreativa, vill skapa och vara aktiva. De vet och kan mer än man tror. Vi måste vara lyhörda och ge unga mer möjligheter och uppmärksamhet. Det är det Youngstival arbetar med.

12 Vad ger arbetet dig?

– Allt. Livsglädje. Det motiverar mig att fortsätta. Det ger mig allt jag behöver i livet.

Fakta:

Tim Omorogieva

Ålder: 30 år.
Född: Malmö.
Bor: Kristianstad.
Yrke: Driver Waves Event på Studio 11 på Ängamöllans industriområde.
Familj: Fru och ett barn som är 3 år.
Intresse: Att skapa event, entreprenörskap och ungdomsarbete.
Drömmer om: Att skapa en egen festival som blir stor och får internationell uppmärksamhet. Att Youngstival ska bli Sveriges bästa och mest hållbara festival för ungdomar.