Apoteket: Känner oss trygga med försörjningen

Coronakrisen har visat på behovet av Distansapoteket i Hässleholm, anser ledande politiker. Men Apoteket AB tror att försörjningskedjan är trygg, även efter Distansapotekets förestående nedläggning.
Olle Carls, logistikdirektör på Apoteket AB, tror att försörjningskedjan till såväl kunder som sjukvård är trygg även efter att Distansapoteket upphört.
Foto: ROGER VIKSTRÖM / TT

Verksamheten går för högtryck på Distansapoteket i Hässleholm. Coronaeffekten har satt Apotekets externa partner, Tamro, på hårda prov och det har krävts avlastning.

Ledande politiker i Hässleholm ifrågasätter nu nedläggningen av Distansapoteket, som är nära förestående.

Olle Carls, logistikdirektör på Apoteket AB, känner sig dock trygg med att försörjningskedjan kommer att fungera även efter en nedläggning.

– Vår bedömning är att beredskap och tillgänglighet fungerar utan fler lager. Möjligen krävs större hastighet på de lager som finns, liksom tillräckligt med personal kopplat till volymerna.

Tamro har koncentrerat sin e-handel till Stockholm. Det är främst den affärsdelen som påverkat beslutet att lägga ner Distansapoteket. När det gäller leveranser till sjukvården finns däremot även distributionscentraler i Göteborg och Umeå, berättar Olle Carls.

Har coronaviruset påverkat er syn på beredskap på fler orter?

– Faran ligger i sjukdom bland personal och där är små lager mer sårbara än ett stort lager, skulle jag säga. Men att det dyker upp nya frågeställningar just nu är naturligt och jag gissar att det kommer att finnas lärdomar att dra av coronakrisen.

Läs mer

Sport

Andra raka segern för IFK i bottenstriden

Efter första vinsten på sju matcher senast verkar det ha lossnat för IFK Kristianstad i division 1.

Sport

Setkovs ersättare klar – poängstark back klar för KIK

Kristianstads IK har jagat en ersättare till Malte Setkov.

Sport

Utsågs till årets spelare – klar för division 1-satsning

Målvakten och Kristianstadsbon Adam Larsson, med förflutet i Mjällby, Bromölla, IFK Hässleholm och senast Hässleholms IF, är klar för en division 1-satsning med Helsingborgsklubben Eskilsminne IF.

Sport

Domarna i skottgluggen när KIK föll mot Timrå

Kristianstads IK förlorade med 1–2 borta mot topplaget Timrå IK.

Sport

Riley Bourbonnais – där har ni KIK:s frälsare

Precis före nedsläpp mot Södertälje SK släppte Kristianstads IK namnet på sin nyårsbomb.