Apoteket: Känner oss trygga med försörjningen

Coronakrisen har visat på behovet av Distansapoteket i Hässleholm, anser ledande politiker. Men Apoteket AB tror att försörjningskedjan är trygg, även efter Distansapotekets förestående nedläggning.
Olle Carls, logistikdirektör på Apoteket AB, tror att försörjningskedjan till såväl kunder som sjukvård är trygg även efter att Distansapoteket upphört.
Foto: ROGER VIKSTRÖM / TT

Verksamheten går för högtryck på Distansapoteket i Hässleholm. Coronaeffekten har satt Apotekets externa partner, Tamro, på hårda prov och det har krävts avlastning.

Ledande politiker i Hässleholm ifrågasätter nu nedläggningen av Distansapoteket, som är nära förestående.

Olle Carls, logistikdirektör på Apoteket AB, känner sig dock trygg med att försörjningskedjan kommer att fungera även efter en nedläggning.

– Vår bedömning är att beredskap och tillgänglighet fungerar utan fler lager. Möjligen krävs större hastighet på de lager som finns, liksom tillräckligt med personal kopplat till volymerna.

Tamro har koncentrerat sin e-handel till Stockholm. Det är främst den affärsdelen som påverkat beslutet att lägga ner Distansapoteket. När det gäller leveranser till sjukvården finns däremot även distributionscentraler i Göteborg och Umeå, berättar Olle Carls.

Har coronaviruset påverkat er syn på beredskap på fler orter?

– Faran ligger i sjukdom bland personal och där är små lager mer sårbara än ett stort lager, skulle jag säga. Men att det dyker upp nya frågeställningar just nu är naturligt och jag gissar att det kommer att finnas lärdomar att dra av coronakrisen.

Läs mer

Nyheter

Tipsa oss: April, april – vad skrattar du åt i dag?

Aprilskämt har en lång tradition. Men sedan några år tillbaka har Kristianstadsbladet valt att inte hitta på något aprilskämt. Men tipsa oss gärna om andra som skämtar i dag!

Sport

Skånes FF skjuter upp DM

Skånes Fotbollförbunds styrelse har beslutat att tills vidare skjuta upp DM-fotbollen som var på väg in i cupspelet.

Sport

Nytt kryss för Rybrink och U23-landslaget: ”En del kvar att jobba på”

Det svenska U23-landslaget, med Kristianstads DFF:s Josefine Rybrink från start i mittförsvaret, rundade av lägret i Marbella med att spela 1–1 mot Norge.

Sport

Glimåkra i final i Göingecupen – reprisen kom av sig

Arrangörsföreningen Glimåkra IF är klart för final i Göingecupen efter två raka vinster i gruppspelet på Trollavallen.

Sport

IFK vidare till steg 4 – Åhus utslagna

IFK Kristianstads lag 1 är vidare till steg 4.

Sport

Bladetsporten minns det lokala Idrottsåret 2019

Kommer du ihåg Årets...?