Hög kostnad för advokater efter brand

Försvaret av de fem ungdomar som var involverade i rättegången efter branden i godsmagasinet blev kostsamt, över 800 000 kronor.
Ingen kunde fällas för att ha orsakat branden. Försvararna delar på över 800 000 kronor.
Foto: Victor Lindstammer

Det gick inte att slå fast att det var just den 16-åriga flickans cigarett som låg bakom branden i godsmagasinet. Kostnaderna för förödelsen uppgår till mångmiljonbelopp för såväl kommunen som Trafikverket.

Flickan och de andra fyra ungdomar som vistades i godsmagasinet vid det aktuella tillfället döms istället för mindre grova brott, som olaga intrång.

Nu har kostnaden för deras försvar summerats. De fem advokaterna ersätts med totalt över 800 000 kronor. Flickans försvarare, Torgny Dahlberg, ersätts med 282 500 kronor. De övriga, Lars Blad, Johan Mars, Rickard Sjöström och Esbjörn Svensson ersätts med mellan drygt 100 000 kronor och drygt 200 000 kronor.

Staten står för kostnaden.

Läs mer

Sport

Efter turbulenta veckan – från 27 till 7 träningsmatcher

I onsdags valde Skånes FF att ställa in alla fotbollsmatcher – även träningsmatcher.

Sport

Bildspel: Så firade Vinslövs HK seriesegern i Nolhagahallen

Bladetsporten tog rygg på Vinslövs HK när de firade seriesegern i division 1 Södra.

Sport

Mr KBK har inte arrangerat sin sista boxningsgala

Terry Laitala är så väl finsk som svensk mästare i boxning. Han har suttit i styrelsen i Svenska Boxningsförbundet men framför allt är han Mr KBK (Kristianstads Boxningklubb).

Sport

Klemmedsson 45:a i mästerskapsdebuten

Viktor Klemmedsson, Christianstads Skyttesällskap, inledde sin mästerskapsdebut med att sluta 45:a i den individuella tävlingen.

Sport

Wegner slog till med pallplats i Europatour-tävling

I helgen avgjordes den fjärde deltävlingen i årets Europa Tour i Tilburg, Holland. Flera svenska deltagare var på plats och bäst gick det för BK Femtionians Cajsa Wegner.

Handbolls-EM 2020

”Jag är fortfarande ingen stjärna på riktigt”

Valter Chrintz om drömdebuten och uppståndelsen på sociala medier.