K-fastigheter växer på T4

K-fastigheter planerar för ytterligare ett punkthus på T4-området. Mark är förvärvad och 18 hyreslägenheter kommer att byggas.
Jacob Karlsson, K-Fastigheter, blickar ut över T4-området, som är hans skötebarn i hemkommunen.
Foto: Andreas Örwall Lovén

K-Fastigheter har varit väldigt aktivt på T4-området och planerar nu för ytterligare ett projekt. När det är färdigställt räknar vd Jakob Karlsson med att bolaget har totalt drygt 200 hyresbostäder i området, varav 130 i punkthus, samt 5 400 kvadratmeter kommersiella lokaler.

K-Fastigheter tecknade nyligen avtal om förvärv av mark för byggnation av upp till 18 hyreslägenheter. Det blir det sjätte så kallade Punkthuset som K-fastigheter bygger på det före detta kasernområdet T4.

– Vi ser att vi kan bygga kommunens attraktivaste stadsdel på T4 med en urban miljö med närhet till naturområde och rekreation. Här byggde vi våra första egenproducerade koncepthus, Låghus, för snart tio år sedan, säger Jacob Karlsson, VD för K-Fastigheter.

Läs mer

Sport

Hockeybloggen: KIK måste bara vinna mot Västervik

Kristianstads IK blandade och gav under förra veckan med en seger mot topplaget BIK Karlskoga – men också med en svidande förlust mot jumbon AIK.

Sport

Vranjes och Slovenien kvar i semifinalkampen

Sverige är borta från chansen att nå semifinal i handbolls-EM på hemmaplan, men den tidigare svenske storspelaren Ljubomir Vranjes kan fortfarande nå finalhelgen i Stockholm.

LIVE

Tung kväll för KIK – nyförvärvet poänglös

Bottenkonkurrenterna tog poäng

Sport

Nionde raka nollan: ”Sjukt bra inomhusmålvakt”

KDFF-målvakten Moa Olsson har aldrig släppt in mål i Alliansen

Sport

Riley Bourbonnais – där har ni KIK:s frälsare

Precis före nedsläpp mot Södertälje SK släppte Kristianstads IK namnet på sin nyårsbomb.

Sport

Norge-aktuell och på titeljakt: ”Vi borde vara favoriter”

Kryddat KFC utmanar om guldet