Kommunen ordnar manifestation till minne av Förintelsens offer

På lördag 9 november arrangerar Hässleholms kommun en opolitisk manifestation mot våld, rasism och mobbing. Detta till minne av Förintelsens offer då det är årsdagen av Kristallnatten som drabbade judar 1938.
Så här såg det ut vid en liknande manifestation i Trelleborg 2018.
Foto: Sebastian Mårtensson

Kommunen håller i arrangemanget i form av ett fackeltåg tillsammans med samtliga partier i kommunfullmäktige, men det är helt opolitiskt och därför ska inte partisymboler eller partipolitiska yttranden figurera i sammanhanget.

Alla är välkomna att delta och visa att våld, rasism och mobbing inte accepteras. Samlingsplats är foajén i Hässleholm Kulturhus. Klockan 16 håller författaren Taliah Pollack ett tal och kulturskolans flöjtkör står för musiken.

Efter samlingen bildar alla deltagare ett gemensamt fackeltåg som går till kyrkbacken där Hässleholms kyrka står öppen för den som önskar.

Fakta:

Kristallnatten

Kristallnatten är namnet tyskarna gav aktionen som utspelade sig mellan 9 och 10 november 1938 i Tyskland och kommer av den mängd krossat glas som täckte gatorna efter att över 7 500 judiskägda butiker hade vandaliserades.
Natten var kulmen på flera dagars våldsamma judeförföljelser, även kallat pogromer.
Mellan 7 och 13 november finns uppgift om att omkring 400 judar dödades eller tvingades begå självmord, 20 000–30 000 arresterades och fördes till koncentrationsläger och 267 synagogor brändes ner.
Källa: Wikipedia