1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Boningshus nerbrunnet - brandmän kvar över natten

Det har brunnit kraftigt i ett hus i Korsaröd mellan Sösdala och Tormestorp. Spridningsrisken till en intilliggande stallbyggnad bedömdes som stor. Räddningstjänsten stannade kvar över natten.
Ett bostadshus i Korsaröd i Hässleholms kommun brann ner på lördagskvällen.

SOS fick samtal om branden klockan 16.25 på lördagen. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård larmades till adressen.

Ingen person skadades fysiskt, uppger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Initialt befarade man att kan det kunde finnas hundar i den brinnande byggnaden. Klockan 16.55 meddelade polisen att så inte var fallet.

– Det är en bostadsdel som brinner kraftigt, det finns stor spridningsrisk till intilliggande stallbyggnad, berättade Rickard Lundqvist.

Vid 18.30-tiden pågick räddningstjänstens insats fortfarande och väg 1917 som går utanför den brandhärjade fastigheten stängdes av i samband med släckningsarbetet.

Strax efter klockan 21.30 uppgav brandbefälet Lars Wannong att boningshuset var totalförstört. En räddningsstyrka stannade kvar på platsen under natten.

– Det är en ganska stor glödhög kvar och byggnader på båda sidorna av huset. Vi koncentrerar oss på att spara dem och det har vi lyckats med hittills, säger han.

Vet du något om brandorsaken?

– Nej, inte i nuläget.

Polisen kan inte heller säga något om brandorsaken.

– I nuläget finns ingen brottsrubricering, för man vill avvakta utredningen och se vad den kommer att ge. Vi har spärrat av platsen som en misstänkt brottsplats och det kommer att ske en kriminalteknisk undersökning, säger Rickard Lundqvist.

Vid sju-tiden på söndagsmorgonen höll räddningstjänsten på att avsluta insatsen. Bostadshuset beskrivs av räddningstjänsten som totalt nedbrunnet medan de intilliggande byggnaderna har klarat sig.

Läs också: