Misshandlad kvinna ringde polisen från toaletten

En man döms nu efter att ha misshandlat sin fru i hemmet i samband med ett bråk.
Kvinnan betedde sig olämpligt, ansåg hennes man.
Foto: Cornelia Mikaelsson

Efter att kvinnan varit på en körlektion, utbröt ett bråk mellan det gifta paret — som ligger i skilsmässa.

Historierna varierar något, men tingsrätten har valt att tro på kvinnans detaljerade berättelse, som bland annat förtäljer om slag i ansiktet, att hon ska ha blivit dragen i håret från ett rum till ett annat och sedan sparkad.

Kvinnan uppger i anmälan att bråket ska ha handlat om att hon vill ta körkort och att mannen ifrågasatt varför hon inte följde med honom och de gemensamma barnen till en park. Mannen å andra sidan uppger att han tycker att kvinnan betett sig olämpligt och inte velat ta hand om deras gemensamma barn som överenskommet.

I förhör uppger kvinnan att de två äldsta sönerna ska ha gråtit och sett när pappan slagit henne. De ska även ha bett honom att sluta. Äldsta barnet var nio år då händelsen ägde rum.

Hon kunde till slut springa in på toaletten och ringa polisen därifrån.

Kvinnan uppger också i förhör att hon inte vet varför det blev såhär, att de brukar kunna lösa saker. Paret har bott ihop för barnens skull, men hon menar att de ska ha gjort överenskommelser gällande inblandningen i varandras liv. De har enligt hennes beskrivning levt delvis separata liv.

Kvinnan uppger att under den period de bott i Sverige, sedan november 2017, så har mannen inte slagit henne. Han har aldrig slagit henne såhär tidigare.

Mannen nekade inledningsvis till att de synliga åkommorna på kvinnans kropp, som dokumenterats och visats upp i tingsrätten, skulle ha med deras bråk att göra.

Han medgav till slut ringa misshandel, men nekar till misshandel. Han har dömts till att betala 4000 kronor i skadestånd samt 40 timmar samhällstjänst och skyddstillsyn.

Läs mer

Sport

Bromölla krossade ny motståndare

Först var det tänkt att Hällaryd skulle stå för motståndet men efter problem med skador drog sig gästerna ur och Bromölla ställdes istället mot Sibbhults IF.

Sport

Skånes FF skjuter upp DM

Skånes Fotbollförbunds styrelse har beslutat att tills vidare skjuta upp DM-fotbollen som var på väg in i cupspelet.

Sport

Nyfjäll fick sista ordet i IFK-rysare: ”Lite himmel och helvete”

Han började med att missa allt och hamnade på bänken.

Sport

Efterlängtat segerjubel för IFK – lyfter i bottenstriden

IFK Kristianstad tog en efterlängtad och viktig seger hemma mot RP Linköping.

Sport

IFK vidare till steg 4 – Åhus utslagna

IFK Kristianstads lag 1 är vidare till steg 4.

Sport

Bladetsporten minns det lokala Idrottsåret 2019

Kommer du ihåg Årets...?