Rattfull brakade in i stengärde

En man såg hur bilen stannade bakom hans stall. Strax därpå for bilen iväg igen. Rakt in i ett stengärde. Det visade sig att föraren hade drygt två promille alkohol i blodet.
Mannen erkände först att han kört men hävdade senare att han bara varit passagerare.
Foto: Barometern/OT

Den drygt 60-årige mannen hade varit ute i skogen och arbetat med vindfällor. Han var på väg hem men ångrade sig och hamnade på en fest, där han drack öl och vin, men på fastande mage.

Han tog bilen från festen, vilket visade sig vara en dålig idé.

En man som bor på landet bevittnade hur en bil stannade bakom hans stall. Plötsligt körde den vidare och hamnade rakt in i ett stengärde, 20 meter bort.

När polisen kom till platsen var föraren mycket ångerfull. Han berättade att någon avrått honom från att köra från festen men att han valde att göra det ändå. Mannen ansåg att det var dumt gjort och att han fick stå sitt kast.

I efterhand har han däremot ändrat sin utsago och säger att han åkte från festen men minns inte vem som var förare. Han somnade på passagerarsidan och vaknade inte förrän efter olyckan. Mannen uppger att han bara har ett vagt minne av att ha talat med polisen.

Tingsrätten konstaterar att mannen hade 1,99 promille alkohol i blodet. Trots att han inte begått någon liknande förseelse tidigare och trots att han inte förefaller ha missbruksproblematik anses brottet, grovt rattfylleri, vara så allvarligt att påföljden blir en månads fängelse.