Villaattack fångades av kamera

Filmklippet avslöjar hur en man tar upp en tegelsten och kastar genom fönstret. Polisen hittar senare en berusad man avtuppad över en soptunna i närheten. Klädseln stämmer med filmen men mannen nekar till stenkastning.
Stillbilden från övervakningsfilmen visar hur en tegelsten kastas mot huset.
Foto: Bild från förundersökningen

En man kommer vinglande vid garageuppfarten. Han kastar en sten mot ett fönster men missar. Han plockar upp en ny sten och den här gången träffar han. Snart plockar han även upp en tegelsten och kastar in den genom ett annat fönster. Allt fångas av videokameror, som paret i huset installerat efter tidigare trakasserier.

Paret säger sig känna igen den maskerade mannen på filmen.

Händelsen inträffade den 31 maj och paret larmade polis. Patrullen sökte av närområdet och några hundra meter bort hittades den misstänkte gärningsmannen. Han låg och sov över en soptunna. Klädseln kändes igen från övervakningsfilmen och han bar handskar i jackfickan. Mannen var berusad och omhändertogs.

I förhör uppger mannen, som är i 45-årsåldern, att han drack vin och starksprit under den aktuella eftermiddagen, att det blev luddigt och att minnet till slut försvann.

– Nästa sak jag minns så är jag inne i arresten på polishuset.

Han är däremot säker på att han inte kastat stenar mot villan.

– Jag förnekar. Det är inget jag skulle kunna göra, säger mannen i polisförhör, vilket han vidhåller även efter att han fått se filmerna från övervakningskameran.

Mannen åtalas nu för hemfridsbrott och skadegörelse. Paret kräver tillsammans 10 000 kronor i skadestånd för kränkning samt 1 500 kronor i självrisk för de skadade fönstren. Försäkringsbolaget kräver 7 103 kronor av mannen, som avser reparationskostnaden.

Paret har aviserat att de ska sälja villan och flytta, på grund av händelserna.

Läs mer

Bromölla

Döms: Tonåring hade kokain i kroppen – sa att proverna förväxlats

Tingsrätten köpte inte tonåringens förklaring att proverna måste ha förväxlats. Nu har Bromöllabon dömts för att ha använt kokain.

Östra Göinge

Brott: 15-åring greps efter biljakt – med hasch i kalsongerna

Nu döms han av Kristianstads tingsrätt.

Kristianstad

Därför har Kristianstad överlägset flest fortkörare

Stora skillnader i antalet böter jämfört med grannkommunerna

Debatt

Ekonomisk pulsåder skars av i Hässleholm

Järnvägsgatan kan aldrig ersätta Östergatan i ekonomisk betydelse.

Hässleholm

Försökte stjäla med preparerad påse — greps ändå

En man i 20-årsåldern greps efter en stöld på Ica Maxi i Hässleholm vid elva-tiden på tisdagsförmiddagen. Enligt polisen hade han plockat på sig varor för 2 500 kronor i en påse. Men det var ingen vanlig påse. Mannen hade nämligen preparerat den med aluminiumfolie i hopp om att störa ut larmbågarna, så att inte larmet skulle gå av. Men det fungerade inte. Larmet gick av, mannen greps och nu misstänks han för stöld.

Hässleholm

Snart inleds nytt rulltrappsstök på stationen

Hissar och rulltrappor moderniseras i en sista etapp.