1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Tre skadade efter bråk i centrum – ingen misstänkt gripen

Tre män har anträffats skadade efter ett bråk i centrum på lördagseftermiddagen. Ett flertal personer ska ha lämnat platsen till fots. Polisen har signalement att gå efter, men på söndagsförmiddagen var ännu ingen misstänkt gripen.
Misshandel Östra Vallgatan-Döbelnsgatan Kristianstad
Foto: Tommy Svensson

Klockan 16.08 larmades polisen om ett bråk i korsningen mellan Döbelnsgatan och Östra Vallgatan.

– Det har konstaterats att det har skett någon form av misshandel. Ambulans är även på plats och vi är på plats och utreder händelsen och tar reda på vad som har hänt, sa Katarina Rusin, presstalesperson vid polisens ledningscentral, kort därpå.

Framme på platsen anträffade polisen tre skadade män.

–Två av dessa behövde vårdas på sjukhus och åtminstone en av dem har fått stick- eller skärskador från någon form av tillhygge. Ett flertal personer uppges ha lämnat platsen till fots, meddelar Katarina Rusin.

Flera polispatruller befann sig efter larmet på platsen och polisen spärrade av ett 20 meter brett område i korsningen. Innanför avspärrningarna stod det en bil med påkopplat släp parkerad. Det syntes blodspår på bilen och på marken bredvid bilen. Vid 18-tiden var avspärrningarna hävda.

Polisen genomförde undersökning på platsen, där de bland annat topsade och letade spår och dörrknackning genomfördes i området.

Polis for också till sjukhuset för att hålla förhör med de skadade.

Ingen person hade gripits vid 20-tiden på lördagen. Men enligt Kristianstadspolisens inre befäl Caroline Eriksson, finns signalement och uppgifter att gå på.

– Vi jobbar med ärendet, håller förhör och gör utredningsåtgärder, säger hon. Vi har ett signalement och det är mycket möjligt att det kommer in mer i de förhör som hålls.

De skadade männen är inte främmande för varandra och ska ha befunnit sig på i princip samma plats när polisen kom fram för att säkra området och ta reda på vad som hänt.

– Målsägandena ska vara bekanta med varandra, säger Eriksson.

Tidigt på söndagsmorgonen är ingen person gripen som misstänkt.

Polisen söker fortfarande fler vittnen till händelsen. Har du sett eller vet du något om händelsen ombeds du ringa 114 14.

Misshandel Östra Vallgatan-Döbelnsgatan Kristianstad
Foto: Tommy Svensson
Misshandel Östra Vallgatan-Döbelnsgatan Kristianstad
Foto: Tommy Svensson