1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Grov misshandel och uppeldad bil

Grov misshandel, en uppeldad bil, fylleri och narkotikabrott. Men polisen betecknar ändå årets stora hemvändarkväll i nordöstra Skåne som förhållandevis lugn.
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

En av årets stora utekvällar är över. På många håll i landet rapporterar polisen om fylleri, misshandel, skadegörelse och störande av allmän ordning. Men polisen i nordöstra Skåne hade enligt egen uppgift varken mer eller mindre än vanligt att göra.

– Ungefär som en vanligt utekväll, summerar Calle Persson på polisens ledningscentral.

Fyra personer omhändertogs för fylleri i nordost enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Lagen ger polisen och ordningsvakt rätt att omhänderta en berusad person, som inte kan ta hand om sig själv eller utgör en fara för sig själv eller andra. En man i 35-årsåldern greps misstänkt för narkotikabrott.

Klockan 02.40 fick polisen och räddningstjänsten larm om att fordon brann på Jakobs väg i Kristianstad.

– Någon hade satt eld på en bil, som brann upp helt. Det fick bärgas från platsen, berättar Calle Persson.

Några minuter senare slog ordningsvakter larm om att det hade varit slagsmål på Teaterbaren i Kristianstad. En man i 20-årsåldern greps misstänkt för grov misshandel och ringa narkotikabrott.

Bråk blev det även på en privat fest i Lönsboda vid tretiden. En anmälan om misshandel och skadegörelse har upprättats. Det finns inga noteringar om att någon behövde sjukvård.

Det finns även uppgifter om att någon ska ha blivit misshandlad på Östra Storgatan vid tvåtiden på natten, men anmälan är inte skriven och övriga omständigheter är oklara.

– Nu på morgonen, klockan 07.30, fick vi in ytterligare en anmälan om misshandel. Någon hade blivit knuffad på Ingelstadsgatan i Kristianstad. Personen fick åka med polisen till sjukhus för att få ett knä omplåstrat.

På Tingvalla i Tomelilla, som räknade med ”rejält tryck” och 1000 gäster inför årets hemvändarkväll, var berusningsgraden på sina håll hög. Där omhändertog polisen sex personer för fylleri. Men stämningen tycks ha varit god.

– Det kan såklart vara en följd av att polisen och vakterna har varit offensiva och omhändertagit berusade och stökiga personer innan det blev bråk, säger Calle Persson.