1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Hjärtliga hälsningar från Handelsstaden

Att det var Alla hjärtans dag på fredagen syntes överallt i innerstaden, som just i dag flödade av sol.
I slutet av Cardellsgatan vid Lilla Torg möts man av denna kärleksfulla hälsningen.
Foto: Kristina Wihlborg

Redan på tidigt morgonen på Alla hjärtans dag möttes flanörerna i innerstaden av en hjärtlig hälsning. Eller rättare sagt flera hjärtliga hälsningar.

I många av blomkrukorna och på bänkarna på gågatorna sitter små rosa, hjärtprydda, skyltar med diverse kärleksfulla budskap, alla med hälsning från Handelsstaden.

Utanför H&M:s tidigare skyltfönster på Östra Storgatan finns en kramstation.
Foto: Kristina Wihlborg

– De uppmanar till att stanna upp, ta tillfället i akt och visa sin kärlek till någon man tycker om vid våra pusshållsplatser och kramstationer. För den som inte har någon att pussa på eller kramas med kanske skyltarna ”Du är fin", ”Du är bäst!" och ”City gillar dig!” kan glädja, säger Charlotte Svärd, verksamhetsledare på Handelsstaden Kristianstad.

– Det är små detaljer men ett trevligt och oväntat inslag i stadsrummet under Alla Hjärtans Dag. Vi vill få folk att stanna upp och sprida mer kärlek i city, säger hon.

Det kostade 20 kronor att köpa en en marschall på Alla hjärtans dag. Pengarna ska oavkortat gå till Lions lokala hjälpverksamhet.
Foto: Kristina Wihlborg
Ann-Sofie Persson och Gunilla Hansson från Lions delade ut lotter till alla som köpt en marschall. Vinsten var tårtor som stadens konditorier skänkt.
Foto: Kristina Wihlborg

Klockan elva var det så dags för Lions med det traditionsenliga ”Lions Ljushjärtan”, där de fyller Lilla Torg med stora hjärtan formade och upplysta av marschaller.

–Marschallerna kostar 20 kronor styck och alla som köper en får en lott och kan vinna en tårta, säger Gunilla Hansson som tillsammans med Lionskollegan Ann-Sofie Persson var ansvariga för lotterna.

Tårtorna som lottades ut var skänkta av stadens konditorier och vinsten ska oavkortat gå till Lions lokala hjälpverksamhet. Och intresset för att delta var stort.

– Vi kunde inte ha mer tur med vädret och vi har redan delat ut en tårta i dag, sa Ann-Sofie Persson vid halv tolv-tiden medan folk kom i en strid ström för att köpa en marschall.

Lions sålde även grillad korv och bjöd på godishjärtan och klockan 13 va det dags att dela ut årets Ljushjärta-stipendiet.

– Men vi vet ännu inte vem det går till i år, säger Ann-Sofie Persson.

Charlotte Svärd, verksamhetsledare på Handelsstaden Kristianstad, visar upp ett av de två det traditionsenliga blomsterhjärtat vid Lilla Torg på Alla hjärtans dag.
Foto: Kristina Wihlborg