1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Johan Rönn hyllar nörden med ny bok – ”Den röda tråden är kärlek”

Med kärlek som röd tråd har Tollarpsprofilen Johan Rönn vävt ihop en bok som placerar nörden på sin rätta plats – i finrummet.
På måndag går det att förhandsboka Johan Rönns bok.
Foto: Cecilijah Ohlsson Lindvall

Flera anser säkerligen att ordet "nörd" har en negativ klang. Men inte Johan Rönn.

– Att vara nörd är att vara passionerad för något. Det är något fint. Jag älskar populärkultur och jag har skrivit om saker som jag inte kan leva utan.

Boken uppstod efter att han blev sjukskriven efter en utmattningsdepression för två år sedan. Läkaren ordinerade honom att göra roliga saker. Att skriva har alltid legat honom varmt om hjärtat och han är i dag en anlitad skribent, bland annat som lokalkorre för Kristianstadsbladet.

På sina lediga stunder har han skrivit kapitlena om Solstollarna, Kiss, Mupparna, Twisted Sister och The Boppers. Mellan varven delar han med sig av sina reflektioner som tangerar ämnena.

Den 1 april kommer boken ut med namnet "Nörd – en bok av Johan Rönn".

– Den röda tråden är kärlek. Det finns inte ett negativt ord om någon.

Vad vill du att läsaren ska känna efter att ha läst den?

– Att man har lärt sig något. Kanske att man vet lite mer om Mupparna. Men framför allt vill jag att man ska känna sig okej med att vilja nörda in på något. Det bästa jag vet är att höra om människor som finner något som de verkligen brinner passionerat för.

På måndag besöker Johan Rönn P4 Kristianstad för att prata mer om boken med Helene Persson.