K-fastigheter gör nyemission inför börsnotering

Företaget med hjärtat i Hässleholm växer snabbt. Nu förbereder K-fastigheter klivet in på Nasdaq Stockholm.
Jacob Karlsson är vd och grundare av K-fastigheter.
Foto: Lasse Ottosson

Fastighetsbolaget med rötterna i Hässleholm planerar att notera bolaget på Nasdaq Stockholm och gör inför det en nyemission på 788 miljoner kronor. Erbjudandet riktas både till allmänheten och till stora investerare. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Vi ser att vårt erbjudande möter marknadens efterfrågan på ett attraktivt hem till rätt kostnad”, säger Jacob Karlsson, vd för K-fastigheter i pressmeddelandet och fortsätter:

”Med en fastighets- och projektportfölj om drygt 3 500 bostäder har vi sedan starten 2010, genom främst egenutvecklade koncept, etablerat ett fastighetsbolag med starka positioner och engagemang på flera utvalda orter.”

Att han och kompanjonen Erik Selin (fastighetsmiljardär och vd i Balder) har planer på snabb expansion för bolaget har Jacob Karlsson tidigare berättat om i Kristianstadsbladet. Målet är att K-fastigheter ska bli störst i Sverige på konceptuella bostadslösningar.

Anmälningsperioden för allmänheten i Sverige pågår från den 20 november till den 27 november. Institutionella investerare väntas ha ytterligare en dag på sig att teckna. Teckningskursen per B-aktie är 105 kronor, vilket värderar K-Fastigheter till 2.650 miljoner kronor före kapitaltillskottet, skriver Dagens Industri.

Beräknad första dag för handel i K-Fastigheters B-aktier på Nasdaq Stockholm är den 29 november.