1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Man lockade med flicka i 10-årsåldern i källare och försökte få henne att utföra oralsex

En man fick med en flicka i 10-årsåldern ner i en källare och drog ner sina byxor och försökte förmå flickan att utföra oralsex. Mannen var på måndagskvällen fortfarande på fri fot.
Foto: Hasse Holmberg / TT

Klockan 19 på söndagskvällen kontaktades polisen av upprörda föräldrar på Näsby.

– Det är en flicka som har varit ute på innergården. När hon öppnar porten och ska gå upp i lägenheten kommer det en man som slår följe med henne in i trapphuset. Han förmår henne att, istället för att gå upp till lägenheten, slå följe med honom ner i källaren. Där tar han av sig byxorna och vill att hon ska utföra oralsex på honom, säger Magnus Lautin, polisens inre befäl i Kristianstad.

Enligt polisen ska flickan dock ha kunnat ta sig därifrån.

– Hon säger att hon gick därifrån och gick hem till sina föräldrar. Det ska inte ha använts något våld överhuvudtaget och ingen beröring.

Polisen har gjort dörrknackningar i området och har haft specialsökhundar på plats, men vid 20-tiden på måndagen var mannen ännu inte gripen. Polisen vill därför ha vittnesuppgifter.

– Vi skulle vilja ha vittnesuppgifter, om någon har sett något liknande eller annat olustigt som har skett vid 19-tiden vid Albogatan. säger Magnus Lautin.

Det är oklart i vilken ålder mannen är.

– Vi har en beskrivning av hur mannen ser ut, men jag vill inte gå ut med det i nuläget för att det kan påverka vittnesbeskrivningen.

Händelsen rubriceras som försök till grov våldtäkt.

Ska barnfamiljer i området vara oroliga?

– Nej vi vet inte mer än att det här ska vara en isolerad händelse.