1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Polisen varnar för inbrottsrisk i bilar

Att byta en krossad ruta till bilen är en dyr affär. Men många gånger måste man göra det i onödan. Trots att polisen i omgångar varnar folk för att lämna saker i bilen så fortsätter anmälningarna att ramla in.
Arkivbild.
Foto: Ulf Ryd

I förra veckan fick polisen in fyra anmälningar om inbrott i bilar i Kristianstadstrakten. I samtliga fall hade rutorna krossats och värdet av det stulna var litet eller inget.

Eva-Lotta Hermansson Truedsson, informatör på polisen, gick då ut med en varning till alla om att inte lämna kvar saker i bilen som kan locka till inbrott.

– Tjuven vet inte förrän skadan är skedd att det inte var värt något, det som låg i bilen, sa hon i tisdagens tidning.

Men i veckan har ytterligare två bilägare drabbats på samma sätt.

I tisdags eftermiddag, vid 14-tiden, krossade en inbrottstjuv i Vittskövle en ruta på en bil där någon hade låtit en portfölj ligga kvar och ägaren till den blev bland annat av med en läsplatta och en plånbok till ett okänt värde.

I måndags, vid 18-tiden, fick en bilägare i Tollarp lite mer stulet.

– Någon har även i det här fallet krossat en ruta. Det som stulits är två väskor, en handväska och en gymbag, en mobil, bankkort, körkort, en bilnyckel och ett par skor, Eva-Lotta Hermansson Truedsson som än en gång vill påminna om värdet att inte ge tjuven en chans.

– Om det så är en tom kasse utan värde så ta med den. Alltid.