1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Skott mot bil på Ekohallens parkering

En familj var inne på Ekohallen och handlade en timme innan stängningsdags. När de kom ut var bilen full av vad som verkar vara skotthål.
Bilen hade fått flera hål i lacken som enligt polisen tyder på någon form av skottlossning. Två rutor hade också gått sönder.
Foto: Privat

Det var vid 19-tiden på torsdagskvällen som familjen parkerade sin bil vid Ekohallen och gick in och handlade. När de kom ut igen upptäckte de att bilen såg ut att ha träffats av flera skott. Två rutor hade gått i kras och flera hål i plåten tyder på att bilen beskjutits. Polis larmades till platsen.

– Vi har kallats till platsen och kan konstatera att det är vissa skador som kan tyda på någon form av skottlossning, säger Richard Glantz, pressinformatör vid polisen.

Ett flertal bilar stod parkerade utanför butiken vid tillfället. Trots det finns inga vittnesuppgifter om skottlossning från platsen i nuläget. Nu ska polisen undersöka om de bevakningskameror som finns i området kan ha fångat händelsen.

Eftersom det inte fanns några personer i bilen vid tidpunkten rubriceras händelsen i inledningsvis som skadegörelse på motorfordon.

– Det är ingen som är skadad och ingen som har sett händelsen. Individen som bilen tillhör var inne och handlade, säger Richard Glantz.

När Kristianstadsbladet når bilägaren bekräftar han att ingen i familjen sett själva händelsen. Han har däremot en tanke om vad som kan ligga bakom.

När familjen var på väg till Ekohallen från Kristianstad blev de omkörda av en bilist som de upplevde som en trafikfara. Bilisten körde hastigt om och svängde sen mycket snävt in framför dem. Den drabbade bilägaren lade sig då på tutan för att markera. Då började omköraren sakta in och efter en stund körde familjen om honom.

Väl framme vid Ekohallen såg de att bilisten verkade följa efter dem, men att han sen försvann bort mot en annan del av parkeringen.

– Familjen och jag gick in och handlade. Vi var inne i affären i ungefär 45 minuter. När vi kommer ut och packar in grejorna hör jag hur rutan går i kras och glassplitter kommer rasande. Då ser jag att hela bilen är beskjuten av något, berättar pappan i familjen.

Han misstänker att någon form av kolsyrepistol använts.

– Att någon skjutit på bilen är inte hela världen. Men det är skrämmande att en person skjuter på allmän plats när de inte vet om det sitter någon i bilen, säger han.