1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Sparbanken Syd öppnar kontor i Kristianstad

Till våren flyttar Sparbanken Syd in i Handelsbankens gamla lokaler på Lilla Torg. Det blir det tredje nya kontoret banken öppnar på tre år.
Sparbanken Syd öppnar i Handelsbankens gamla lokaler vid Lilla Torg.
Foto: Kollage

– Vi etablerar oss nu på allvar i nordöstra Skåne och upplever att kunderna emellanåt vill kunna komma in på ett kontor, säger Susanne Thuresson, affärschef på Sparbanken Syd.

Det är Handelsbankens gamla lokaler på Lilla Torg som Sparbanken Syd nu tar över. Invigning blir våren 2018 och kontoret blir bankens nionde i Skåne.

– Vi har länge haft kunder som ropat efter vår närvaro i nordöstra Skåne, säger Susanne Thuresson.

Kristianstadskontoret blir det tredje nya kontoret som banken öppnar på tre år. På de äldre kontoren har banken kontanthantering, men någon sådan blir det inte i Kristianstad.

– Det är en kostnadsfråga. Vi har valt att inte plocka bort kontanthanteringen på de befintliga kontoren. Men tyvärr är det extremt dyrt att nyinvestera för kontanthantering, så det kommer vi inte ha i Kristianstad.

Närmaste kontor med kontanthantering finns i Kivik. Men enligt Susanne Thuresson har det inte varit en stor fråga för småföretagare när de öppnat sina nya kontor de senaste åren.

– Vi har hittat bra lösningar för dem att hantera kontanterna, sedan har jag stor respekt för att en del har ett stort behov. Men det har inte varit en jättestor fråga.

Däremot vill banken att det ska vara lätt att kunna komma in på kontoret och prata eller ställa frågor.

– Det vi satsar på är mötesplatser där det ska vara öppet för kunderna att komma in. Du ska kunna få prata med någon spontant och ställa frågor.

Många banker stänger ju annars ner sina kontor?

– Jo, men vi tycker det är bra att ha en fysisk plats. Det är framförallt vissa skeenden i livet som det är viktigt att kunna prata med någon.

Banken grundades för snart 200 år sedan i Ystad. Den senaste nyetableringen är ett kontor i Lomma.

Banken har redan börjat processen med att rekrytera personal till Kristianstadskontoret, som kommer bemannas av mellan 5-8 medarbetare.