1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Storföretag flyttar importflöde till Åhus hamn

Finja Betong börjar använda Åhus hamn för import av lättklinkerkulor.
Finja Betong har tecknat nytt avtal med Åhus hamn.
Foto: Johanna wallin

Det första fartyget lastat med lecakulor kommer redan nu i veckan. Från och med nästa år börjar Finja Betong sedan fullt ut att använda lagret i hamnen för sitt gods.

– Vi har under en lång tid arbetat för att locka Finja till oss i Åhus Hamn, då vi är deras närmaste hamn, och det är mycket glädjande att det nu sker en ordentlig satsning, säger Fredrik Åsare, vd för Åhus Hamn & Stuveri AB, i ett pressmeddelande.

Även från Finjas sida tycks man vara nöjda med upplägget.

– Vi ser att vi kan få den service vi efterfrågar och dessutom minska körsträcka och spara på miljön genom att ta in vårt gods i Åhus, säger Lars Weber, inköpschef vid Finja.

Fredrik Åsare igen:

– Jag är övertygad om att vi snart kommer att se fler nya etableringar inom hamnområdet, då jag vet att både befintliga och potentiella kunder ser stora fördelar i alla de tjänster som vi i dag kan erbjuda våra kunder, säger han.

Fakta:

Åhus Hamn

Åhus Hamn är en av södra Sveriges mest betydande bulkhamnar och är sydöstra Sveriges största containerhamn. Bulklastfartyg är fartyg som transporterar sin last, utan emballage, direkt i skrovet.
Inom hamnområdet verkar exempelvis The Absolut Company, Svenska Lantmännen, Knauf Danogips GmbH, Svenska Foder AB och KLF.
Åhus Hamn & Stuveri AB ägs till 54 procent av Kristianstads kommun, medan Åhus Stuveriintressenter AB har 46 procent.