1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Vittne såg 85-åring bli nedslagen på gatan

Mitt på ljusa fredagen, runt klockan 14, larmades polis och ambulans till Hasselvägen där en man låg på gatan efter att ha blivit nedslagen i samband med ett personrån. Den nedslagna mannen är 85 år.

Ett vittne till händelsen kontaktade polis klockan 14.02 på fredagen.

– Det ringer en förbipasserande, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral och säger citat, att: ”en äldre man eller herre ligger på gatan och har blivit nedslagen.”

Polis och ambulans skickades till platsen.

– Det som hänt är troligtvis att det kommit fram en person till den här äldre mannen. Det ser enligt vittnet ut som man har känt över målsäganden för att sedan göra våld på honom.

– Jag kan tänka mig att man kanske känner över fickorna för att se om där finns någonting.

Den misstänkte gärningsmannen, en mörkklädd man, försvann sedan söderut. Vid 18.30-tiden på kvällen var ingen gripen för brottet.

– Det är ett otäckt tillvägagångssätt på alla sätt och vis, säger Lundqvist.

Inre befäl vid Kristianstadspolisen, Ingela Hessbo berättar att den äldre mannen blev av med sin plånbok i samband med – vad hon bekräftar – är rubricerat som ett rån.

– Där var kontanter och kort och sådant man brukar ha i sin plånbok.

Mannen skadade sig i höften i samband med att han föll till marken då han blev slagen. Han fick åka med ambulans till CSK, men ska inte vara allt för allvarligt skadad.

Polisen arbetar under fredagskvällen med så kallad inre spaning för att få fatt på gärningsmannen.