Annons

BBC ska minska med 450 tjänster

Medier • Publicerad 2 juli 2020
BBC, eller British Broadcasting Corporation, ska minska med 450 tjänster. Arkivbild.
BBC, eller British Broadcasting Corporation, ska minska med 450 tjänster. Arkivbild.Foto: Alastair Grant/AP/TT

Storbritanniens public service-bolag BBC ska skära ned sin regionala bevakning i England med 450 tjänster, enligt ett uttalande.

Nedskärningen ska läggas till den planerade minskningen med 150 tjänster i Skottland, Wales och Nordirland, som tillkännagavs i förra månaden.

Annons

BBC säger i uttalandet att bolaget planerar en betydande förnyelse av BBC England, som har fler än 3 000 medarbetare. Förändringarna innebär en sammanslagning av tv- och onlineredaktioner, och färre program på lokala radiostationer. Målet är att spara 25 miljoner pund, motsvarande omkring 290 miljoner kronor, till och med mars 2022.

BBC finansieras med en licensavgift, likt den som tidigare fanns i Sverige, och är under ständig politisk press att visa att invånarna får valuta för sina pengar.

Det nationella journalistförbundet National Union of Journalist kritiserar nedskärningen. Generalsekreterare Michelle Stanistreet säger att den kommer att slå mot nyhetsbevakningens djup och bredd.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons