Annons

Filmfestivalen i Venedig "hålls enligt plan"

Film • Publicerad 24 maj 2020
Venetoregionens guvernör Luca Zaia är säker: Det blir en filmfestival i Venedig i år. Festivalens arrangörer har däremot inte lämnat definitivt besked än. Arkivbild.
Venetoregionens guvernör Luca Zaia är säker: Det blir en filmfestival i Venedig i år. Festivalens arrangörer har däremot inte lämnat definitivt besked än. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Filmfestivalen i Venedig kommer att äga rum som planerat 2–12 september, i alla fall om Luca Zaia, guvernör i Venetoregionen i Italien, ska betraktas som trovärdig.

Än så länge har ingen av festivalens arrangörer kommenterat hur arrangemanget ska utformas. Men Zaia, som sitter i ledningen för Venedigbiennalen, hävdar att filmfestivalen kommer att se ut som vanligt – om än med färre filmer på grund av det globala produktionsstoppet orsakat av coronaviruset, skriver Deadline.

Filmfestivalens program brukar traditionsenligt presenteras sent i juli. Tidigare i år blev det känt att den australiska skådespelaren Cate Blanchett utsetts till juryordförande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons