Annons

Fläskkvartetten tillbaka med ny ep

Musik • Publicerad 25 maj 2020
Christian Olsson, Mattias Helldén och Örjan Högberg i trion Fläskkvartetten släpper ny ep i juni. Arkivbild.
Christian Olsson, Mattias Helldén och Örjan Högberg i trion Fläskkvartetten släpper ny ep i juni. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Fläskkvartetten är tillbaka, nu som en trio, med ep:n "Unepidemic sound pt 1" som släpps den 5 juni.

På senare år har Fläskkvartetten nästan uteslutande skrivit för film, tv, teater och balett – bland annat för flera av koreografen Mats Eks föreställningar.

Annons

Det är just ur ett sådant samarbete musiken till "Unepidemic sound pt 1" är sprungen.

"Det tändes en gnista när Mats Ek bad oss bearbeta en gammal låt till hans föreställning ’Överbord’ för Kungliga Operan i februari. Då hittade vi ett bra sätt att jobba vidare som trio. Det var plötsligt jättekul att jobba tillsammans igen, och då blev låtarna liksom klara av bara farten", hälsar trion i ett pressmeddelande.

I dag består Fläskkvartetten av Mattias Helldén, Örjan Högberg och Christian Olsson. Gruppen bildades i mitten av 1980-talet och har samarbetat med en rad framstående svenska artister. Från 1987 var Freddie Wadling, som avled 2016, en återkommande gästartist.

2017 splittrades bandet efter en rättstvist om namnet men senare samma år förlikades de tre nuvarande medlemmarna med cellisten och tidigare medlemmen Sebastian Öberg.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons