Annons

Liseberg ställer in och Gröna Lund bokar om

Liseberg ställer in samtliga konserter i sommar medan Gröna Lund i stället skjuter fram sina ytterligare en månad. Även Furuviksparken i Skutskär bokar om.
Nöje • Publicerad 20 maj 2020
Gröna Lund försöker boka om Pixies till augusti. Arkivbild.
Gröna Lund försöker boka om Pixies till augusti. Arkivbild.Foto: Robert E. Klein

Artister som Tom Jones och Einstürzende Neubauten hade redan meddelat att de inte kommer och Liseberg, som först ställde in alla spelningar fram till midsommar, avbokar nu hela sommarens konsertprogram.

"Det känns vansinnigt trist, men under de rådande omständigheterna tror vi det är rätt beslut. Vi får göra comeback med ett otroligt starkt scenprogram sommaren 2021 i stället", säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg i ett pressmeddelande.

Annons

Liseberg vet ännu inte när själva nöjesparken kan öppnas i sommar. Även Gröna Lunds öppning är framflyttad tills vidare. Där har ledningen beslutat att det inte ska bli några konserter heller i juli. I stället jobbar man för att så många som möjligt ska kunna bli av i augusti. Det gäller Disturbed, Faith No More, John Legend, Gwen Stefani, Ace Frehley och Pixies.

Även Furuviksparken försöker flytta fram sina konserter med Lars Winnerbäck och Ace Frehley till augusti.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons