Annons

Littfest överlever till nästa år

Litteratur • Publicerad 22 april 2020
Litteraturfestivalen Littfest i Umeå klarar ekonomin till nästa år. Arkivbild.
Litteraturfestivalen Littfest i Umeå klarar ekonomin till nästa år. Arkivbild.Foto: Henke Olofsson

Det blir ingen Littfest i Umeå i år, men den internationella litteraturfestivalen kommer att överleva till nästa år.

Det meddelar arrangörerna på sin Facebooksida. Tack vare att en majoritet av biljettinnehavarna inte begärt sina pengar tillbaka och att bidragsgivare och samarbetspartners som Umeå kommun, Statens kulturråd med flera visat stor välvilja går ekonomin ihop.

"Littfest lever vidare – tack vare er alla. Om denna omtumlande period har skänkt oss något är det hopp om förenings- och litteratursverige. Dessa uppvisningar i omtanke har inte bara visat sig vara nödvändigt för att vi rent praktiskt ska kunna fortsätta driva Littfest kommande år, solidariteten som visats upp har också bidragit med nödvändig lust och vilja att revanschera oss – som kanske annars hade saknats efter ett förlorat år. Arbetet med Littfest 2021 kommer snart, alltså tack vare alla er som hjälpt till, att påbörjas igen. Vår enda farhåga just nu är en fortsatt pandemi", heter det i uttalandet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons