Annons

Rekordmånga ansluter sig till Stim

Musik • Publicerad 27 maj 2020
Antalet Stimanslutna musiker är fler än någonsin. Arkivbild.
Antalet Stimanslutna musiker är fler än någonsin. Arkivbild.Foto: Felipe Dana/AP/TT

Antalet Stimanslutna låtskrivare, kompositörer och musikförlag var 2019 över 92 000, vilket är rekord i organisationens snart 100-åriga historia. Stims utbetalningar till rättighetshavare uppgick under året till omkring 1,8 miljarder kronor – en ökning med drygt 200 miljoner kronor jämfört med året före.

Coronakrisen har dock drabbat Stims anslutna hårt under 2020 och nu ligger fokus på krishantering. Som tidigare meddelats har Stim satsat på förskottsutbetalningar på 50 miljoner kronor till sina medlemmar.

"Under 2020 måste vi säkra att förra årets rekordintäkter utbetalas som planerat och att våra många förhandlingar med musikanvändarna inte stannar upp i onödan. 2020 får inte bli året då musiken tystnar", säger Karsten Dyhrberg Nielsen, vd på Stim, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons