Annons

Tegnell utlovar ingen konsertljusning i höst

Livekulturen kämpar och sommarens stora festivaler och spelningar har ställts in eller skjutits upp. Hur blir det i höst? Stadsepidemiolog Anders Tegnell har inga särskilt positiva besked att ge gällande livekonserter, rapporterar Dagens Nyheter.
Musik • Publicerad 28 maj 2020
"Detta område är förmodligen bland de sista vi kommer att släppa på", säger Anders Tegnell om allmänna sammankomster. Arkivbild.
"Detta område är förmodligen bland de sista vi kommer att släppa på", säger Anders Tegnell om allmänna sammankomster. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

– Vår preliminära bedömning har varit att mindre möten kan ske under hösten. Pratar vi stora möten med internationellt resande så är bedömningen i dag att man ska vänta till nästa år, säger han till tidningen.

Joppe Pihlgren, verksamhetsledare på Svensk Live, framhåller att läget är allvarligt för arrangörer och efterfrågar en konkret tidsplan från regeringen. Förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer har inget slutdatum. Folkhälsomyndighetens Anders Tegnell menar att det svårt att ge ett sådant besked.

– Ingen vet vad som är rätt eller fel. Vi lättar framför allt på sådana saker där vi ser att riskerna är små. Allmänna sammankomster är ett av de mer känsliga områdena. Det finns väldigt många erfarenheter från andra länder där det har blivit väldigt stor smittspridning under de omständigheterna, som fotbollsmatcher i Spanien och så vidare. Så detta område är förmodligen bland de sista vi kommer att släppa på, säger Anders Tegnell till DN.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons