Annons

Venedigs konstbiennal skjuts upp till 2022

Nästa års konstbiennal i italienska Venedig flyttas fram till 2022, med planerad öppning i april månad.
Konst • Publicerad 20 maj 2020
"After Illusion" av Zahran Al Ghamdi, Saudiarabien, var en del av 2019 års konstbiennal i Venedig.
"After Illusion" av Zahran Al Ghamdi, Saudiarabien, var en del av 2019 års konstbiennal i Venedig.Foto: Andrea Merola

Konstbiennalen i Venedig skulle enligt planen ha anordnats 2021, men skjuts nu upp till året därpå. Detta eftersom arkitekturbiennalen i samma stad som skulle ha infallit i år blir uppskjuten på grund av coronaepidemin, skriver The Art Newspaper.

Konstbiennalen i Venedig ägde rum senast maj-november 2019 och nästa, den 59:e i ordningen, är planerad till april-november 2022.

Annons

"Beslutet att skjuta på arkitekturbiennalen tas eftersom det är omöjligt att gå vidare med planeringen av en så komplex och internationell utställning, givet de svåra förutsättningar som har uppenbarat sig i och med den hälsomässiga nödsituationen som pågår", skriver arrangörerna i ett uttalande.

Det innebär att konstbiennalen i Venedig nu kommer att infalla samma år som Documentautställningen i Kassel i Tyskland. Det hände även 2017, då de fyra stora konsthändelserna Documenta, Venedigbiennalen, Art Basel och Skulptur Projekte Münster alla ägde rum samma år. (TT)

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons