Minnesluckan

Minns du din gamla frisör?

Vilken var din favoritfrisör? Minns du? Dagens Minneslucka är rena klippet! För det handlar givetvis om stadens många olika frisörsalonger.

Minnesluckan

Vi minns våra första hushållsmaskiner

Det som vi idag tar för givet i våra hem har inte alltid funnits där. Som frysar, dammsugare och diskmaskiner. Kommer du ihåg hur vi gjorde innan dessa maskiners entré? Minnesluckan hjälper dig annars att minnas.

Minnesluckan

Hus, vila och fabrik på Udden

Udden rymde både rekreation och arbetsplatser genom Uddens Restauration och Konservfabriken. Har du några personliga berättelser om dessa platser? Eller kanske var Udden något annat för dig?

Minnesluckan

Turisten, Cecil, Norden, Brissman, Frimurarhotellet... Vilka Kristianstadshotell minns du?

Minnesluckan den här veckan tittar på de hotell som har funnits i Kristianstad. Och i flera fall finns kvar.

Minnesluckan

Nu reser vi till Skepparslöv

Minnesluckan reser vidare och den här veckan gästar vi orten Skepparslöv, med allt från skolbyggnader och Skånesemin. Hör gärna av dig om du har egna minnen från de här trakterna.

Minnesluckan

Hur var det att jobba hemma hos någon?

Var du en av alla dem som jobbade som barnflicka, jungfru och hushållerska? Hör gärna av dig om du har erfarenheter av sådana arbetssysslor?

Minnesluckan

Här är de försvunna miljöerna i stadens centrum

Militärminnen och parker som inte finns kvar. I dagens Minnesluckan blickar vi tillbaka på miljöer som inte längre finns kvar i centrala Kristianstad.