80-tals osande slingor sätter sig på minnet

Alex Cameron
Foto: Pressbild

Mannen som lät precis som Bruce Springsteen i låten “Stranger’s kiss” är tillbaka – och fortsätter att likna The Boss under 80-talet någon gång. Men att kalla Cameron för Australiens Springsteen skulle vara lika korrekt som att kalla Benjamin Ingrosso för Sveriges Michael Jackson.

Att Alex Cameron bara har 3,4 miljoner strömningar på sin mest kända låt på Spotify just nu känns som ett hån. Och då lever vi alltså i en tid när kids utan skivbolag i ryggen kan slänga ut en raplåt på samma plattform och kamma hem det femdubbla. På "Miami memory" visar australiern att han förtjänar mer.

Musikaliskt byggs låtarna upp av en 80-talsosande ljudmatta och slingor som lätt sätter sig på minnet. Texterna har tydliga teman, men fastnar inte i klyschor. Som på spåret “Bad for the boys” där Cameron sjunger om männen som har hamnat efter i ett allt mer feministiskt samhälle.

I vissa låtar är det svårt att avgöra om Cameron är allvarlig eller humoristisk, men han skapar hur som helst härliga alternativ till de trötta kärleksskildringar som annars ofta förekommer i musikvärlden. Till exempel i titelspåret när en sexakt beskrivs så här: “Eating your ass like an oyster, the way you came like a tsunami”. Smaka på den.

kbkbkbkbkb

Rock/pop

Alex Cameron
Titel: “Miami memory”
Skivbolag: Secretly Canadian

Läs mer

Sport

Sportchefen i KDFF: ”Inte fel om Bromölla hade gått upp”

Vittsjö GIK och Åhus IF för en dialog om ett tätt samarbete.

Familj

Hon trivs bakom IFK:s kulisser: ”Det är för gemenskapens skull”

Mycket av det Anna Lindström gör inom IFK Ungdom syns inte utåt. Men det är så hon vill ha det, hon arbetar bakom kulisserna för gemenskapens och för ungdomarnas skull.

Kristianstad

Välfärdspengar: Kristianstads kommun får 29 extra miljoner

”I dessa besparingstider vi påbörjat är det klart att det är ett välbehövligt tillskott.”

Sport

IFK vidare till steg 4 – Åhus utslagna

IFK Kristianstads lag 1 är vidare till steg 4.

Kultur

Lilly K är en modern Emil i Lönneberga

Förskoleflickan Lilly K är extrovert och omnipotent. Där Lilly är händer det grejer!

Sport

Gath på läktaren – då besegrade KIK äntligen SSK

Kristianstads IK hade sex raka förluster mot Södertälje SK. Då kom trendbrottet.