1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Aïda i Bowies universum

Jazz- och bossatstjärnan Miriam Aïda är åter på turné med arvet efter David Bowie. Den 21 november hittar hon till Kristianstad med ”Loving the alien”.
Miriam Aïda tolkar David Bowie.
Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Kristianstadsbladet pratade med Miriam Aïda inför en spelning i Hässleholm Kulturhus hösten 2018. Sångerskan berättade då om resan in i Bowies universum:

”Bowies musik ligger ett ganska bra stycke från den genre vi vanligtvis rör oss i. Men när vi väl hade bestämt oss var det oändligt spännande att möta honom, att hitta sin egen röst i hans låtar. Söka efter essensen ... och sedan försöka förvalta den på vårt sätt.”

En cover är en cover. Men ändå inte. Miriam Aïda utgår från en djup respekt för David Bowies musik, hur han arrangerade sina låtar. Men: ”Det intressanta är att när man tar den kostymen av låtarna, så är de alltid tillräckligt starka för att klara ombytet. På den vägen försökte vi ta reda på hur David Bowie blev en artist i ständig förändring.”

”Loving the alien” – Miriam Aïda med Mats Andersson (gitarr), Ola Bothzén och Finn Björnulfson (båda slagverk) – presenteras i Kulturkvarterets lilla sal, den 21 november klockan 19.