Alla nyanserna av Lisa Nilsson

Lisa Nilsson åker ut i landet med hyllade showen "Kvinnan som är jag". I den får hon både sjunga, dansa – och ironisera över sitt eget liv. ”Som popstjärna fick jag använda kanske 20 procent av min kapacitet, nu får jag använda hela”, säger hon.
Lisa Nilsson sjunger, dansar och ironiserar över sitt eget liv i föreställningen ”Kvinnan som är jag”.
Foto: Håkan Larsson/pressbild

Premiären på Rival i Stockholm den 14 februari (Alla hjärtans dag) i år verkar som ett väl valt datum, med tanke på hur Lisa Nilsson i föreställningen "Kvinnan som är jag" öppnade sig om sitt kärleksliv – eller bristen på det. Hon har skrivit manus själv och tillsammans med regissören Anna Ståhl arbetat fram föreställningen som i vår kommer att besöka 16 orter runt om i landet.

– Jag ser fram emot att möta alla som inte har kunnat ta sig till Stockholm. Eftersom jag har turnerat hela mitt vuxna liv så vet jag att det kan skifta väldigt mycket, även när det gäller vilken humor som går hem på olika platser. Man får jobba mer lyhört med att anpassa sig efter publiken när man byter scen, säger hon.

Recensionerna har varit positiva och framför allt har den komiska sidan av föreställningen "Kvinnan som är jag" lyfts fram. Att "Himlen runt hörnet"-sångerskan har fler strängar på sin lyra har hon visat med musikal- och filmroller, nu vill hon utveckla både sin komiska och dramatiska sida.

– Att jag i starten av min karriär fick värsta hitten och blev popstjärna var inte riktigt vad jag hade tänkt. Jag har ofta känt mig stympad, som att jag inte använde hela mig. Nu får jag göra det jag tycker känns mest spännande och alla som känner mig säger att personen på scenen är mer lik den jag verkligen är, en fullödig varelse, säger hon.

Med det kommer även att öppna upp om privatlivet, vilket hon i showen gör i en monolog om att appdejta. Internt har de medverkande skämtat om föreställningen som "en lyxig kontaktannons".

– Jag hade faktiskt en dejt under sista helgen vi spelade på Rival som ingen visste om. När jag höll mitt avskedstal riktade jag mig till producenterna och sa att jag var tacksam att de hade ställt upp och att jag hoppades att de blev glada att höra att annonsen hade gett utdelning, säger hon.

Trots att hon närmar sig den magiska gränsen när många kvinnor slutar få rollerbjudanden och då förfrågningarna tunnas ut är Lisa Nilsson mer upptagen än någonsin. Men hon berättar att hon inte är riktigt nöjd än.

– Jag skulle tycka att det var roligt att få göra en talroll på scen och inte behöva vara "Lisa Nilsson som brister ut i sång". Jag tänkte ge det i present till mig själv nästa år när jag fyller 50, att jag ska få göra vad jag vill utan att behöva tänka strategiskt för karriären. Det ska bli spännande att se vart det tar vägen, säger hon.

Lisa Nilsson åker ut på turné
Foto: Jessica Gow/TT

Fakta:

Hit kommer ”Kvinnan som är jag”

31 januari – Gävle
1 februari – Kalmar
2 februari – Norrköping
14 februari – Luleå
15 februari – Umeå
16 februari – Sundsvall
26 februari – Karlstad
27 februari – Växjö
28 februari – Örebro
29 februari – Uppsala
1 mars – Västerås
9 mars – Göteborg
10 mars – Göteborg
11 mars – Göteborg
26 mars – Linköping
27 mars – Jönköping
28 mars – Helsingborg
29 mars – Malmö

Läs mer

Kristianstad

Karl XII styrde sitt rike från Lilla Torg

Under ett par veckors tid hösten 1700 kom landet att regeras från Kristianstad.

Familj

David Rix tyckte att musikaler var töntiga: ”Så fel jag hade”

Han har spelat så många roller på scen, att han nu vid 40 har hittat den svåraste men viktigaste: den som sig själv. I den rollen ska David Rix regissera den välkända Fantomen på Operan.

Sport

Bladetsporten minns det lokala Idrottsåret 2019

Kommer du ihåg Årets...?

Sport

Nyårsklassikern: Här är årets ”Lika som bär”

Mr Bean, ”Pennywise” och Boris Johnson – några av årets lokala sportprofiler.

Sport

Bladetsporten önskar God Jul med julklappar till alla som varit snälla

Vissa är kanske inte så snälla, men vi skickar dem med glimten i ögat. Vi på Bladetsporten önskar alla läsare en underbar jul.

Lista

Här är decenniets mest minnesvärda sporthändelser – plats 50–41

Folkfest, läktarbråk och straffdramatik.