Ann-Louise firar i Tydinge och Kristianstad

Ann-Louise Hanson fyller 75 och firar 60 år som artist. På den kommande jubileumsturnén hittar den folkkära artisten hem till Kristianstad och Tydinge.
Ann-Louise Hanson under Melodifestivalen tidigare i år.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ann-Louise Hanson flyttade från Kristianstad till Stockholm som 15-åring för att bli professionell sångerska. Nu firar hon 60 år på scenen – och 75 år i livet – med att ge sig ut på folkparksturné. Premiär blir det i Stockholm den 29 maj och själva födelsedagen firas den 4 april.

Två lokala turnédatum är klara: – den 11 augusti i Tydingesjön och den 18 oktober i Kristianstad.

Bruno Glenmark – Ann-Louise Hansons man, producent och turnémusiker – berättar:

– Tydinge blev spikat häromdagen, och när det gäller Kristianstad är tanken att vi är tillbaka i höst för att medverka under Kulturgalan. Ann-Louise kommer då också att dela ut sitt stipendium, för andra gången.

– Upplägget för galan är inte helt klart. Men ambitionen är att göra en show där vi också får sällskap av vår dotter, Josefin Glenmark, och av Alba Mars som blev den första mottagaren av Ann-Louises stipendium.

Ann-Louise Hanson deltog nyligen i Melodifestivalen med ”Kärleken finns kvar”, en hyllning till vännen Barbro ”Lill-Babs” Svensson, som gick bort i fjol. Låten slutade på en femte plats vid deltävling fyra i Lidköping.

Den 60 år långa karriären tog fart på allvar 1961, två år efter flytten till Stockholm, när Hanson gjorde en svensk version av Elvis Presleys ”Are you lonesome tonight?”.

Den Kristianstadsbördiga artisten har spelat in mer än 600 låtar, varav 50 hamnat på Svensktoppen. Hon har också rekordet i antal Melodifestivalstarter.

– Vi är väldigt nöjda med årets bidrag till Mello, och vi är spända på hur låten tas emot när den testas till Svensktoppen nu på söndag, säger Bruno Glenmark.

Läs mer

Kristianstad

Dessa föreningar väntas få bidrag

Furuboda får nobben. PRO får 820 500 kronor från Region Skåne.

Kristianstad

Samtliga Järnia Outlet läggs ner

Det höll i ett år. Men nu läggs samtliga Järna Outletbutiker ner, bland dem butiken på Härlöv. Just nu pågår utförsäljning.

ABK-minglet

ABK ställer in Strand-festen

Beslut efter diskussion med vd Henrik Strand.

Sport

Skrällarnas kväll i Alliansen: Fjälkinge IF slog ut Nosaby IF

Nosaby IF har aldrig vunnit Alliansen.

Sport

Nyårsbomb: Fredrik Petersen ansluter till IFK på studs

”Haft lite tunn besättning på nio meter.”

Sport

På jakt efter historiskt hattrick: ”Inga höga odds”

Inget lag på herrsidan har någonsin vunnit Alliansen tre år i rad.