Country granne med soul

Swamp Dogg.
Foto: Joyful noise/Playground music

Jerry Williams (inte han från Solna) förtjänar hjältestatus i musikhistorien (det gör förvisso han från Solna också). Som låtskrivare och producent har amerikanske Williams stått för några av de finaste och mest hjärtskärande soulballaderna. Lyssna på exempelvis "I don't care anymore" med Doris Duke eller "Cuss the wind" med Freddie North och kom sedan tillbaka.

Som artistpersonan Swamp Dogg har Williams utforskat soulmusikens yttre gränser, men på sitt senaste album tillåter 77-åringen sig att bli nostalgisk när han går tillbaka till sina rötter.

I den amerikanska södern bor countrymusiken granne med soulen, vilket bland annat Sturgill Simpson påminde om för inte allt för länge sedan på "A sailor's guide to earth" – ett album som hemsöks av såväl Otis Redding som Waylon Jennings.

När Swamp Dogg slår läger i den legendariska Sound Emporium-studion i Nashville suddas gränsen mellan stilarna ut ytterligare. Williams låtar blir omsorgsfullt omhändertagna av kompbandet. Varje sångfrasering dryper av livserfarenhet, och när John Prine dyker upp på två nummer ("Memories" och "Please let me go round again") låter inte rysningarna vänta på sig.

kbkbkbkbkb

Soul/country

Swamp Dogg
Titel: "Sorry you couldn't make it"
Skivbolag: Joyful Noise/Playground

Läs mer

Sport

Efter turbulenta veckan – från 27 till 7 träningsmatcher

I onsdags valde Skånes FF att ställa in alla fotbollsmatcher – även träningsmatcher.

Sport

Bildspel: Så firade Vinslövs HK seriesegern i Nolhagahallen

Bladetsporten tog rygg på Vinslövs HK när de firade seriesegern i division 1 Södra.

Sport

Mr KBK har inte arrangerat sin sista boxningsgala

Terry Laitala är så väl finsk som svensk mästare i boxning. Han har suttit i styrelsen i Svenska Boxningsförbundet men framför allt är han Mr KBK (Kristianstads Boxningklubb).

Sport

Klemmedsson 45:a i mästerskapsdebuten

Viktor Klemmedsson, Christianstads Skyttesällskap, inledde sin mästerskapsdebut med att sluta 45:a i den individuella tävlingen.

Sport

Wegner slog till med pallplats i Europatour-tävling

I helgen avgjordes den fjärde deltävlingen i årets Europa Tour i Tilburg, Holland. Flera svenska deltagare var på plats och bäst gick det för BK Femtionians Cajsa Wegner.

Handbolls-EM 2020

”Jag är fortfarande ingen stjärna på riktigt”

Valter Chrintz om drömdebuten och uppståndelsen på sociala medier.