Recension: Så bra var Danny i Kristianstad

”The Run(A)way show” gick i Göteborg i höst och blev både hyllad och välbesökt. Nu är showen på turné och i helgen stannade den till i Kristianstad Arena. Gustav Sigala Haggren ser en Danny Saucedo som bygger ihop sig själv på nytt och levererar en varierad och explosiv arenashow.
Varierat och explosivt med Danny Saucedo.
Foto: ARNE FORSELL

33-åriga Danny Saucedo har varit en del av popsverige sedan 2006 då han klev in i ”Idol” och började erövra hjärtan. Därefter följde en tid med pojkbandet E.M.D. och en solokarriär som på senare tid hittat ny bredd med tv-programmet ”Så mycket bättre” och samarbeten med nya unga artister som rapparen Einár.

Bakgrunden för kvällens show är uppbrott. Kändisparet Danny Saucedo och Molly Sandén bröt sin förlovning förra året och gick skilda vägar. Showen har varit Danny Saucedos sätt att ta sig vidare. Narrativet förstärks av korta filmer som Danny Saucedo själv regisserat och där Kristianstadsbördiga Linnea Öhlund spelar en av de två rollerna.

Danny Saucedo kallar sina egna idéer för en ”kreativ klåda”, men det är imponerande hur han låtit de inledande idéerna ta form. ”The Run(A)way show” är en färgsprakande föreställning som huvudartisten genomför tillsammans med tio dansare, en specialdesignad klädkollektion och en annan stjärna från Kristianstad, Pontus Persson, som enda medmusiker.

Svängiga dansnummer som ”Dansa med mig” och ”Det brinner i bröstet” balanserar väl med explosiva ”In the club” och stora ballader som ”Amazing” och Little Jinders ”Super 8”.

Även om ”The Run (A)way show” föddes ur ett avslut så känns showen som en början. Danny Saucedo visar vem han bestämt sig för att vara och självförtroendet lyser genom i både sång- och dansinsatser. ”Vi går från askan och rätt in i elden”, sjunger han i ”Dör för dig”, ett av kvällens stora allsångsnummer.

Men det vore ett brott att inte stanna till lite extra vid Pontus Persson. Hemmasonen får mycket kärlek av både Danny Saucedo och Kristianstadspubliken. Och det är välförtjänt. Intill catwalken har han ett podium där han som enmansband skapar stor underhållning på egen hand. Han växlar mellan trummor och keyboard, utför ett dansnummer samtidigt som han spelar bas och han greppar mikrofonen i ett bromance-moment tillsammans med Danny Saucedo i ”Innan du väcker mig”.

Intensiteten dras ner när Danny Saucedo sätter sig på catwalken och börjar knäppa på en akustisk gitarr. Efter några nummer tycker han publiken snackar för mycket. Men publiken är för högt uppskruvad nu. Tempot får inte dala så här mycket, inte så här nära avslut. Det är synd för i avslutande ”Snacket på stan” kan ensemblen inte erövra arenan på samma höga sätt som tidigare under kvällen.

Men det är en mindre darrning på en nästintill perfekt arenashow.

Danny i Kristianstad.
Foto: ARNE FORSELL
kbkbkbkbkb

Show

Danny Saucedo – The Run(A)way Show
Var: Kristianstad Arena
När: 15 februari
Danny får fyra kungar av Kb:s recensent.
Foto: ARNE FORSELL

Läs mer

Sport

Skåneboll: Alla fotbollsmatcher ska ställas in

Seriestarten skjuts upp och ett 20-tal lokala träningsmatcher berörs.

Sport

Läget just nu – då startar din fotbollsserie

Lista över alla lokala serier.

Sport

IFK och KIK slåss om fansen – så påverkas publiksiffrorna

Stans båda storlag spelar samtidigt igen. Siffrorna som visar hur publiksnittet påverkas.

Sport

Gath ryter till efter KIK:s magplask: ”Minst 15 man behöver höja sig”

Efter blåsningen: ”Det här var på gränsen vad jag orkade med faktiskt”.

Sport

Valter Chrintz jagar ett hattrick i helgen: ”En rolig grej”

Går för tredje raka på Idrottsgalan.

Fotbollsbloggen

Vinnarna presenterade – här är de som var bäst 2019

För elfte året i rad har Kristianstadsbladets Fotbollsblogg, med god hjälp av läsarna, utsett traktens bästa spelare, ledare och domare. Vinnarna avslöjades och prisades under måndagen i samband med Alliansens finaldag.